NIKAD JEDNOSTAVNIJE

Kako najlakše očistiti breskve? Internetom se širi genijalan trik, alat sigurno već imate

 Luann Hunt/Unsplash/
Video je objavila korisnica TikToka Lori Woosley Uden, a njezin je trik testirala čak i slavna Padma Lakshmi

Sezona je bresaka, ljetnog voća koje obožavamo, ali nam često, kod pripreme deserata, glavobolju zadaje čišćenje od koštica. Ako ih čistite ručno, jasno vam je kako upravo ovaj dio pripreme često oduzima najviše vremena, posebice ako su voćke taman dovoljno zrele, sočne i pomalo skliske. No, nakon što se internetom proširio trik za čišćenje bresaka u rekordnom roku, čini se da bi i taj korak od sada mogao biti daleko lakši.

Video je objavila korisnica TikToka Lori Woosley Uden i u kratkom roku zaradila više od 100 tisuća lajkova. Njezinu metodu testirala je čak i slavna Padma Lakshmi, koju na Instagramu prati više od milijun korisnika.

Cijeli postupak je prilično jednostavan, a sve što će vam trebati bit će kliješta i zrelo voće. Kliješta dobro operite i sterilizirajte, zabodite ih u sredinu, dohvatite košticu, lagano zarotirajte i izvadite košticu iz breskve.

Ono zbog čega nam se ovaj trik posebno sviđa jest činjenica da na ovaj način na koštici ne ostaje previše mesa od voća i pri samom postupku čišćenja nema baš nikakvog nereda. Za svaki slučaj, metodu možete testirati i iznad sudopera. Važno je samo koristiti manja, tanja i izduženija kliješta. Naravno, postoje i kuhinjski primjerci koji će biti savršeni za ovu priliku pa, ako mislite da ćete ih koristiti dugo i puno, svakako uložite i u taj dodatak.

Kada očistite sve breskve, razmislite o pripremi nekoliko ljetnih slastica. Primjerice, dobar izbor uvijek će biti drobljenac s breskvama, a okušajte se i u pripremi galette po receptu Žakline Troskot iz slastičarnice Amelie ili pak jednostavnih pečenih bresaka s granolom.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:54