DOBRI SAVJETI

KAKO ODABRATI DOBAR RESTORAN U BILO KOJEM GRADU? Andrew Zimmern kaže da je ovo pravi način!

 Andrew Zimmern FACEBOOK PAGE
Zaboravite Google, TripAdvisor ili Yelp, postoji još jedan način pronalaženja najboljeg restorana u gradu, barem tako kaže dobitnik nagrade James Beard, cijenjeni chef, ugostitelj i gastro stručnjak Andrew Zimmern, a prenosti portal Fine Dining Lovers

Andrew Scott Zimmern je američki kulinarski stručnjak, chef, ugostitelj, televizijska i radio zvijezda, redatelj, producent, poduzetnik, gastro kritičar, novinar i autor. Smatra se jednim od najutjecajnijih slavnih chefova na svijetu. Zimmern je najpoznatiji kao kokreator i domaćin televizijskih serija na Travel Channelu Bizzare Foods with Andrew Zimmern i Bizarre Foods America.

Andrew Zimmern FACEBOOK PAGE

Posjećivanje web stranica s preporukama vas može uputiti u smjeru najpopularnijih restorana. Ali popularno ne znači nužno i dobro. Umjesto toga, Zimmern dopire do lokalnih gastronomskih stručnjaka i kuhara kako bi dobio uvid u najrecentnije otvorene restorane ili skrivene dragulje u bilo kojem gradu.

- Imam svoje popise koje čuvam. Neprestano razgovaram s ljudima koji su bili na različitim mjestima i umrežavam se s kuharima, obraćam pažnju na ljude koji vole hranu, a možda i na kuhare koji ih mentoriraju kako bih vidio tko otvara što. Obraćanje pozornosti na nova mjesta koja se otvaraju je jako važna stvar u mom poslu, kaže Zimmern.

Što je u redu ako ste slavni chef i gastro znalac, ali što ako ste samo prosječan građanin/turist koji želi dobro pojesti?

Andrew Zimmern FACEBOOK PAGE

- Kad putujem negdje, sastavljam autora koji pišu o hrani, lokalnih urednika food magazina hrane te kuhara u tom gradu. Pronalazim ih na društvenim medijima i stavljam ih u mapu na Instagram aplikacijama. Pratim ih na društvenim mrežama tri ili četiri dana, a zatim zapisujem mjesta na kojima svi ti ljudi jedu, kaže Zimmern.

Svi smo napravili pogrešku da smo došli u neki grad i tražili mjesto za jesti u kriznom trenutku, kad smo već gladni. Istina je da vam se tako može posrećiti, ali najčešće to nije slučaj, a može dovesti do nekvalitetnog iskustva koje će ostaviti gorak okus ustima što se tiče doživljaja cijelog grada. Važno je doći do kulinarskog središta svakog grada i uz malo istraživanja, slušajući prave glasove na food sceni, možete dobiti insajdersko znanje koje će učiniti drastičnu razliku u vašem doživljaju nekog grada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:44