Kako popraviti neuspjelu šlag kremu?

Gosti su na vratima, a vaš šlag je bliži katastrofi nego kremi. Evo male pomoći:
Gosti su na vratima, a vaš šlag je bliži katastrofi nego kremi. Evo male pomoći:

Šlag svi znamo istući, ali često se zna “zalomiti” da baš kad je najpotrebnije on ispadne mrvičast ili previše rijedak. Stvar nije ni u vama ni u šlagu. Pravi krivac je temperatura. Tako ako ste dobili mrvičastu šlag tvorevinu fenom ugrijte smjesu kako bi se ona opustila. Dovoljno je samo nekoliko trenutaka. Za suprotnu situaciju zaledite ili ohladite kuhinjsku krpu i njome obložite posudu u kojoj se nalazi šlag uz konstantno miksanje.

Odmah možete iskušati ovaj trik praveći cupcakese od jagode, a zorniji prikaz šlag-trika pogledajte u videu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2025 18:26