Izvor vijesti: FineDiningLovers
Izvor naslovne fotografije: How Are Restaurant Napkins Made?, Youtube
U restoranima se događa jako puno stvari na koje gosti zapravo uopće ne obraćaju pozornost. Kada bismo se samo malo više zagledali u posuđe, ubruse, žlice, vilice, možda čak i u otirače i toaletima (a dakako nalazimo se u vrhunskim svjetskim restoranima), uvidjeli bismo da je potrebna cijela vojska ljudi koja se brine upravo o takvim sitnicama. Vojska koju malo tko primjećuje.
Ovaj video, produciran od strane Mind a Chef, se fokusira na točno te detalje s perspektive chefice Gabrielle Hamilton. Ova chefica je vlasnica restorana Prune iz New Yorka i opsjednuta je jednim ubrusom koji je prvi puta vidjela u restoranu Antica Trattoria Della Pesa u Milanu.
Izvor: Youtube
Tim koji proizvodi ovaj ubrus (tvornica Rivolta Carmignani iz Macheria) u videu u detalje objašnjava kako se ubrus šiva te koliko su detalji i sitne potankosti bitni.
Video prikazuje proces izrade samo jednog detalja koje ćete primijetiti ako se dobro zagledate dok večerate u vrhunskom restoranu. Objašnjava izradu ubrusa, od prvog šava do završnih detalja koji cheficu Hamilton toliko oduševljavaju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....