NOVA DOBRA HRANA

Kako se radi slasna janjetina, a kako piletina, gdje rastu najsočnije rajčice i druge priče

 Bozidar Vukicevic/Cropix
Novi broj magazina Dobra hrana na kioscima je danas, u nedjelju, 7. kolovoza, uz Nedjeljni Jutarnji

U slučaju da tražite dobro štivo za plažu ili jednostavno način za prikratiti dane do godišnjeg odmora, za vas imamo odlične vijesti. Danas, u nedjelju, 7. kolovoza, zaputite se do obližnjeg kioska i potražite novi broj magazina Dobra hrana. Dopustite da vas rashlade priče o koktelima dobivenim posebnim tehnikama ili kroz slasne priče otputujte s nama na jednu od brojnih lokacija diljem zemlje koje smo obišli u proteklih mjesec dana.

image
Marko Miscevic/Cropix

S obitelji Nekić vodimo vas na bjelovarsku tržnicu, a bili smo i u Matuljima gdje smo kušali jela od peradi u tamošnjem novom restoranu koncept kojeg je postavio poznati chef Zdravko Tomšić. Iz Matulja smo, naravno, ponijeli i recepte.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Posjetili smo i Split gdje nam je chef Stipe Šušnjara iz Artičoka pokazao novi, još slasniji način pripreme janjetine, a potom smo se zaputili u mjesto kraj Križevaca gdje su nam četiri sjajne žene otkrile sve tajne najsočnijih rajčica. Na priču o rajčicama nadovezala se i naša suradnica Slavica Šagolj koja je pripremila nekoliko finih jela u kojima slavi upravo omiljeni crveni ljetni plod.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Osim lutanja, na trenutak smo stali, osmislili nekoliko stvarno dobrih recepata pa se bacili na pripremu slastica koje se ne peku, taman za plažu ili piknik u prirodi, ali i neodoljive ribe na sasvim drugačiji način.

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Obišli smo i restorane kako bismo vam donijeli iscrpne recenzije. Bili smo tako u Okrugljaku i Baltazaru, Aterini i Loli, a za to vrijeme naš suradnik Saša Špiranec izdvojio je pristupačna vina koja se isplati potražiti na policama supermarketa.

Sve to i puno više čeka vas već ove nedjelje u novom broju magazina Dobra hrana. Potražite ga uz Nedjeljni Jutarnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:19