Kako zaštititi kuharicu od mrlja

Znate onu situaciju kad pripremate nešto novo, kuhinja je u blagom kaosu, ručak mora biti brzo gotov, trebate obaviti još tri stvari u međuvremenu, a ona se nesretna kuharica stalno zatvara? Pa onda svaki put morate obrisati ruke prije nego što je otvorite, zaboravite na kojoj ste stranici stali itd.

Sva je prilika da će vam to prilično iči na živce, a velika je i mogućnost da ćete zaprljati kuharicu.

I koliko god zamrljane stranice nekad bile šarmantne, nisu baš sve mrlje od rajčice šik kao one na kuharici vaše bake od prije sto godina. Nudimo vam četiri načina zaštite vaših recepata od mrlja.

  1. Ako imate recept na papiru, možete ga staviti u prozirnu vrećicu (najbolje onu sa zatvaračem na vrhu).
  2. Ako u svom repertoaru kulinarske opreme imate i jedan prozirni stakleni poklopac, možete ga staviti preko recepta ili čak preko otvorene kuharice. Zaštitit će stranice od prskanja, a ujedno svojom težinom pritisnuti kuharicu i držati je otvorenom.
  3. U knjižari kupite dvije prozirne folije veličine A4, zalijepite ih selotejpom tako da dobijete jednu veliku foliju pa njome prekrijte kuharicu. Ovom se metodom mogu zaštititi i kuharice najvećeg formata.
  4. Ako vam je slučajno u nekom kuhinjskom ormariću ostalo mjesta i možete si priuštiti još jednu kuhinsjku sitnicu, bacite oko na stalke za kuharice. Nama se svidio ovaj prozirni koji ujedno i štiti kuharicu od prskanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:05