DAVID SKOKO O NOVOM TV SERIJALU

Kiša je lijevala k‘o iz kabla, a mi smo kuhali na starom špaheru pod malom strehom! Ludo se zabavljamo

Ekskluzivno za Dobru hranu, David Skoko je otkrio atmosferu sa snimanja novog televizijskog serijala s fokusom na obiteljske poslovne priče.

"Pazi scenu, kiša lije k‘o iz kabla, a cijela ekipa na setu se skučila ispred najmanje konobice na svijetu pod nekom strehom i snimamo. Imali smo na raspolaganju i impozantan Matuškov podrum, ali se baš nekako prirodno posložilo da krenemo kuhati pod tom strehom i nismo željeli ništa ušminkavati. Baš smo htjeli prikazati avanturu koja se odvila", priča mi David Skoko anegdotu sa snimanja novog televizijskog serijala čiji je radni naslov "Chefov dnevnik - put čokota".

Emisija će imati devet epizoda, zasad su snimali na dvije lokacije. Posjetili su obitelji koje stoje iza vinarija Degarra kraj Zadra i Matuško na Pelješcu. Epizode će trajati oko 25 minuta. Produkcija je izvrsna.

"Presretan sam s ekipom s kojom radim! Za produkciju je zadužena produkcijska kuća Cobra Chicks, a režiser je Radislav Jovanov Gonzo. Jako mi se sviđa do sad nasnimljen materijal i mislim da će i gledateljima biti pravi gušt pratiti nas u našim avanturama, jer ovo je stvarno avantura. Putujem s raznim motorima, kuham za desetak ljudi na malom špaheriću na drva.. .ukratko - strašno se dobro zabavljamo! Sinula nam je ideja za drugu godinu, ako serijal bude uspješan da taj špaherić zavarimo za motor i tako obilazimo destinacije. Ma ludilo!", zaneseno će Skoko koji uživa u snimanju televizijskog serijala u kojem ima potpuno slobodu govora i kreativnosti.

image
Berislava Picek/Cropix/

Iako smo prvoloptaški pomislili da je sve podređeno enogastronomiji, fokus je na iskrenim obiteljskim pričama, njihovim interakcijama koje su ih dovele do točke gdje su sad. Svaka Skokina rečenica odiše entuzijazmom i elanom za ovim serijalom i imamo dojam da ga doživljava kao neki korak u slobodu gdje mu je dopušteno guštati cijelim svojim bićem. Skoko i sam živi i vjeruje da je obitelj stup uspješnih poslovnih priča. Cijela gungula okupljanja obitelji i bliskih prijatelja za stolom u emisiji potpuno mu je bliska jer i sam jedva čeka dolazak svojoj kući. Nebrojeno puta smo svjedočili situaciji da Skoko radije "pali za Istru" nakon cjelodnevnog rada iz bilo kojeg dijela Hrvatske supruzi Ani i djeci Antonu i Franki nego ispija kave ili se odlučuje na skupe večere. Tu iskrenost i razumijevanje za najbliže vrlo je teško iscenirati ako glavno lice ne živi po istom principu ili nije vraški dobar glumac.

image
Berislava Picek/Cropix/

"Sve kuham na tom malom špaheriću na drva, iako su prvotne opcije bile indukcije i ostala čuda. Sve smo odbacili i vratili se autentičnom. Cijela familija mi pomaže u pripremi. Kod Degarre je njih osmero kuhalo sa mnom. Dječica rado pomažu i njima je to jako zabavno, a onda se ja šalim s njima i kažem da jedini odgovor koji prihvaćam je: Da, chef!", prisjeća se Skoko anegdota sa snimanja i nastavlja: "Kiša je padala na oba snimanja, ali nikome nije palo na pamet da se možda premjestimo negdje gdje će nam biti udobnije ili komotnije. Svi smo bili mokri do kosti, ali ništa, snima se dalje i valjaju se fore samo tako!"

Zadarska vinarija Degarra smještena je podno Velebita, a Skoko je na toj lokaciji pripremao marinadu od šaruna, confit od morskog psa, slane inćune, butterfly skušu s brunoise povrćem (tehnika sitno sjeckanog povrća) sotiranog s koromačem, pečene melancane s kremom od badema i crostatu od smokava flambiranih s Maraschinom. Skoko kaže da je bio zabrinut hoće li mu crostata uspjeti u tom špaheru na drva, ali kaže da nikad nije napravio bolju crostatu nego tad!

Druga lokacija bila je vinarija Matuško na Pelješcu. I ondje je Skoko kuhao s klincima koje je naučio otvarati kamenice. Dio kamenica je pripremio s granny smith jabukom i salikornijom, a na stolu su se još našli morski ježinci i tuna s kremom od boba. U planu im je još sedam vinarija Među kojima obitelj Tomac, Bolfan, Krauthaker, Cattunar, Damjanić, Kozlović.

Uz kuhanje i brod, Skokina velika strast su i motori. Nakon pregledanih fotografija Davida na Harleyju Davidsonu, pitali smo ga hoće li na red doći i vožnja nekog kurblaša, starog Tomosa.

"Vozio sam jednog kurblaša iz 1938., BMW-a s prikolicom. E to je bila ludorija! Planiramo dofurati i Tomosića i da do neke vinarije dođem Ponny Expressom. Guštam ko malo dijete!", zaključio je David Skoko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:16