NOVA DOBRA HRANA

Kladimo se da ne znate cijelu priču o heljdi i ličkoj pramenci, a recepti će vas oboriti s nogu

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Novi broj najsočnijeg magazina u zemlji na kioscima je u nedjelju 06. rujna

Ljeto smo proveli radno, a jesen ćemo dočekati s vrlo posebnim pričama koje vam jedva čekamo pokazati. Možda najuzbudljivija od svih je priča o ličkoj pramenci. Otputovali smo u Korenicu i snimili veliku reportažu na imanju mladog ovčara Zdene Ramljaka.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Prostor smo posvetili i pomalo zanemarenoj heljdi koja je zastupljena u tradicionalnim recepturama Sjeverne Hrvatske već stotinama godina, a mi vam donosimo priču zbog koje ćete je i sami češće konzumirati. Slasnim receptima ispratili smo ljeto tako da svakako oslobodite svoje rasporede za isprobavanje istih (nekoliko recepata prepisali smo iz bilježnice Ivane Čuljak tako da je uživanje u kremastim kolačima zagarantirano).

image
Berislava Picek/Cropix/
image
Berislava Picek/Cropix/

Osim toga, donosimo i opsežan vodič malvazija koje morate isprobati ali ovaj put nekih novih vinara za koje ćemo tek čuti. To je tek dio tema koje vas očekuju u novom broju najsočnijeg magazina. Na kioscima smo u nedjelju 06. rujna, a vi nam javite svoje dojmove putem društvenih mreža!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2022 10:13