StoryEditor
SLATKI ZUB

KOLAČ S PALENTOM I LIMUNOM: Umjesto limuna možete koristiti naranče, a neće vam trebati ni brašno ni šećer!

Tihana Lohinski, autorica bloga Strawberry Soup, nam je otkrila ovaj recept za prste polizati zbog kojeg ćete željeti da je svaki dan, dan za slatko
 Tihana Lohinski / Strawberry Soup

Nakon teških blagdanskih jela i obilja kolača, ove nedjelje se sladimo zdravijim slasticama. Za pripremu ovog kolača neće vam trebati ni brašno ni šećer, a zbog obilja limunova soka, maslinova ulja i jogurta, kolač je zaista sočan.

Savjet: Ako želite, u smjesu koju napravite po ovom receptu možete dodati i neko voće po vašem izboru. Također, ovaj kolač na isti način možete napraviti koristeći naranče umjesto limuna.

Trebat će vam:

3 jaja
1 žličica arome vanilije
120 ml meda
naribana korica 2 limuna
iscijeđeni sok 2 limuna
125 ml jogurta
125 ml maslinova ulja
200 g palente
1 i pol žličica praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
prstohvat soli
bademi u listićima za ukras (po želji)

Priprema:

Mikserom izradite jaja s medom. Dodajte aromu vanilije i koricu limuna. Miješajući dodajte maslinovo ulje. U drugoj posudi pomiješajte palentu, prašak za pecivo, sodu i sol. U smjesu s jajima tri puta dodajte naizmjence palentu, limunov sok i jogurt, dok sve ne potrošite. Kuhačom izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Kalup za pečenje namažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Smjesu za kolač izlijte u kalup za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 35-40 minuta (napravite test čačkalicom kako biste provjerili je li kolač gotov). Listiće badema pospite po kolaču zadnjih 10 minuta pečenja, kako ne bi zagorjeli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2020 12:32