Hit je kod susjeda

Kombuchu je počela raditi s 15 godina, sa 17 otvorila tvrtku, a sada je spremna osvojiti i Zagreb

Prije nekoliko godina u Sloveniju je doselila iz dalekog Colorada, a sada vodi uspješnu proizvodnju

Isabela Antunovič mlada je slovenska poduzetnica koja je svoju poslovnu karijeru započela već sa 17 godina. Tada je, naime, osnovala brend ISA Kombucha, krenula s proizvodnjom kombuche na veliko i ubrzo postala hit među Slovencima. Kako nam je otkrila u kratkom razgovoru, zdravi, fermentirani napitak sve popularniji i na našem tržištu kuhati je počela s tek 15 godina, a sada je, nakon Slovenije, spremna osvojiti i zagrebačku publiku.

image
Isa Kombucha® Instagram/

Kako nam je rekla u kratkom razgovoru, njezina kombucha uskoro će biti dostupna u kafiću Luta, u zagrebačkoj Lopašićevoj ulici, a u planu joj je još nekoliko adresa koje za sada još nisu potvrđene. Također, trebala bi biti dostupna i putem dostave, a cijena će biti oko 2,50 eura.

ISA kombucha dolazi u nekoliko zanimljivih okusa poput, primjerice, kombinacije maline, đumbira i limuna ili Granny Smith jabuke, limuna i kajenskog papra. Posebno dobro zvuči nam i kombinacija krastavca, bosiljka i limuna te ananasa, Granny Smith jabuke i limuna, dok bi se ljubiteljima lavande mogla svidjeti njezina Lov(e)anda koju radi s lavandom, borovnicom i limunom.

Voće i dodatke koje upotrebljava kod izrade svog napitka obrađuje hladnim prešanjem, a kombuchu kuha u manjim količinama kako bi uvijek pod kontrolom imala kvalitetu, otkrila je u jednom intervjuu.

Inače, zanimljiva je i sama životna priča mlade, ambiciozne Isabele. Većinu života provela je u američkom Coloradu, gdje je odrastala sve do 14. godine. Budući da njezin otac dolazi iz Slovenije, prije nekoliko godina odlučili su preseliti u Ljubljanu. Po dolasku, znala je da ljubav prema kombuchi, koju se rodila u Americi, mora nastaviti njegovati te se bacila na proizvodnju.

image
Isa Kombucha® Instagram/

Sve je krenulo iz ureda njezina oca, a onda je 2019. godine službeno otvorila i svoju tvrtku pa ubrzo i sklopila ugovore s velikim slovenskim supermarketima. Njezina ISA kombucha sada je dostupna na velikom broju adresa diljem Slovenije. Više o brendu možete pročitati na službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:21