APSOLUTNI HIT

Korisnici društvenih mreža poludjeli su za ovim jednostavnim receptom za tjesteninu s feta sirom

 @liemessa/Jenni Häyrinen
Finska blogerica stekla je veliku popularnost zahvaljujući jednostavnom receptu za tjesteninu s feta sirom, rajčicom i čilijem

Iako gastro trendovi s društvenih mreža poput Tik Tok-a često donose poražavajuće rezultate, onaj u kojem se tjestenina priprema nevjerojatno jednostavno i kombinira s dobrom dozom feta sira te pečenim rajčicama, moramo priznati, prilično nas je zaintrigirao. Naime, finska blogerica Jenni Häyrinen na svom je Instagram profilu podijelila recept za Uunifetapasta jelo pa u potpunosti zaludila pratitelje. U jednoj je svojoj objava napisala kako nije mogla ni očekivati da će recept isprobati toliko ljudi te kako ju je posebno iznenadila velika zainteresiranost medija.

Naime, kada je recept prvi puta objavila 2019. godine, postao je apsolutni hit u Finskoj te zaradio titulu gastronomskog fenomena godine, a kada su ga ovih dana otkrili i korisnici Tik Toka, njezin je video pripreme pregledan više od tri milijuna puta.

"Kada su ga korisnici duštvenih mreža otkrili, u dućanima je odmah ponestalo feta sira", napisala je na svom profilu.



Riječ je o jednostavnom spoju tek nekoliko namirnica, a sve što vam je potrebno za pripremu ovog jela je pakiranje feta sira, cherry rajčice te dodaci poput čilija, soli, papra, maslinovog ulja i začinskog bilja. Sastojke je dovoljno tek ubaciti u posudu za pečenje, a zatim u pećnicu na 20-tak minuta. Dok se rajčice i sir peku, potrebno je skuhati tjesteninu, a kada su sve komponente gotove, dovoljno ih je tek promiješati. Moramo priznati, jelo izgleda prilično primamljivo, no voljeli bismo ga isprobati s pravim, zrelim i sočnim rajčicama pa ćemo svakako pričekati toplije dane i početak sezone. Pitate li nas, ovo jelo ionako izgleda kao stvoreno za brzi ručak za vrijeme ljetnih vrućina.

Dobro je spomenuti i kako je blogerica Jenni Häyrinen u jednoj od prijašnjih objava predstavila i novu varijantu Uunifetapaste u kojem je kombinirala smrznuti špinat, feta sir, limun i češnjak te je prozvala grčkom inačicom ovog superpopularnog jela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:11