PROMO

KORISTITE LI GUSANO POSUĐE? Riječ je o neuništivom posuđu, u kojem hrana dobiva poseban okus!

Jeste li naslijedili posudu od lijevanog željeza, znanog i kao gus, od svoje mame ili bake? Ako niste, možete ju kupiti i ostaviti svojoj djeci u nasljeđe, jer je riječ o neuništivom posuđu, u kojemu hrana dobiva neusporediv okus

Posuđe od gusa se koristi u kuhinji već tisućljećima i bilo je uobičajeno sve do 60-ih i pojave novih materijala i legura, koji su bili lakši, nisu hrđali uslijed nepravilnog korištenja te su bili povoljniji. Unatoč svim potencijalnim nedostatcima, nijedan suvremeni materijal ne može konkurirati gusu kada je u pitanju specifična korica na mesu i poseban okus povrća.

Hrana pripremana u posuđu od gusa je najukusnija i zdravija. Ono što se postigne kuhanjem u gusu je zaista posebno, od teksture hrane do samog okusa, koji je nemoguće imitirati pripremom u nekoj drugoj vrsti posuđa. Meso neće nikada biti tako ravnomjerno pečeno i izostat će taj poseban okus koji hrana dobije u dodiru s gusom.

Mana posuđu od gusa se može pronaći vrlo malo, a lijepljenje hrane za posudu neki smatraju najvećom. Lava posuđe od gusa, koje možete pronaći u Lonci&poklopci by Bajde trgovinama i web shopu, je emajlirano te ga nije potrebno sezonirati prije svake upotrebe. Emaj ga čini otpornijim, lakšim za čišćenje te se hrana u njemu ne lijepi. Kako bi bili sigurni da se hrana neće lijepiti, najbolje je posudu pravilno zagrijati, dižući temperaturu postupno na 180-200 stupnjeva Celzijevih.

Mit je da se u gusanom posuđu ne bi trebala pripremati kisela hrana, poput rajčica, kiselog kupusa i sličnoga, zbog oksidacije. Slobodno kiselu hranu kuhajte u dobro sezoniranom gusu, ali ju nemojte ostavljati u posudi kada je gotova.

Može se koristiti na svim izvorima topline, osim mikrovalne pećnice. Svakako izbjegavajte temperaturne šokove – nemojte vrelu posudu ispirati pod hladnim mlazom vode, jer ju na taj način možete oštetiti. Pripazite da posuda bude potpuno suha prije odlaganja u kuhinjski ormarić i odlažite ju uvijek u prozračan suh prostor. Kako bi bili sigurni da je posuda potpuno suha, možete ju staviti kratko u pećnicu ili na ploču štednjaka na nisku temperaturu.

Počeli su Dani gusa u Lonci&poklopci by Bajde!

Iskoristite priliku i kupujte setove posuđa po cijenama sniženim od 20% do 50% u svim Lonci&poklopci by Bajde trgovinama i web shopu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 00:04