NOVE FRANŠIZE

Koykan otvara prvi restoran u Njemačkoj, a u Zagrebu bismo uskoro mogli uživati u američkom bagel pecivu

Osim bagel peciva, širenje u Zagreb planira još jedan splitski restoran...

Nakon osvajanja američkog tržišta Surf‘n‘Friesa te još nekoliko uspješnih franšiza brendova hrane, kao što su Submarine, koji je nedavno otvoren u Rumunjskoj, te Tunaholica s lokalima u Beogradu i Ljubljani, van granica svojih gradova i zemlje odlučilo se proširiti još nekoliko poznatih brendova.

image
Marko Miscevic/Cropix

Samo jedan od njih je Koykan, lanac fast-casual restorana koji uskoro otvara i svoj peti restoran u Hrvatskoj te prvi u Njemačkoj, piše Fiuman.hr.

"Franšiziranje u ugostiteljstvu sigurno će nastaviti svoju ekspanziju u nadolazećim godinama nudeći prilike kako za poduzetnike koji žele sigurnost investiranja, tako i za etablirane brendove koji žele povećati svoju prisutnost na tržištu. Kupcima su franšizne marke praktičnije radi standardizirane ponude, dosljedne kvalitete proizvoda i usluga te prepoznatljivosti brendova. Ugostitelj poduzetnik ima brojne prednosti. Upravlja provjerenim poslovnim modelom pa je rizik znatno niži, koristi prednost u ekonomijama volumena, a u poslovanju, među ostalim, dobiva sveobuhvatnu podršku te mogućnost daljnjeg rasta”, objasnio je za Fiuman.hr Marko Gnjidić, direktor franšiza u Koykanu.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Osim Koykana, vlasnica Romana Grbić velike planove ima i za svoj Sexy Coy, splitski street food restoran. Ona, naime, najprije planira otvoriti restoran u Zagrebu, ali cilja i na gradove zapadne Europe.

Također, još dva brenda koji trenutno lokale drže samo u Splitu, u planu imaju uskoro širenje. Jedan od njih je Brooklyn Bagel Co., pekarnica koja proizvodi bagel peciva u njujorškom stilu. Uz tri poslovnice u Splitu, velika im je želja otvoriti prodajna mjesta i u Rijeci, Osijeku, Zagrebu i Dubrovniku, otkrio je J. Kent Pepper.

Drugi je Pandora Greenbox, veganski restoran koji se također nalazi u Splitu i čiji je vlasnik, Danijell Nikolla najavio širenje izvan Splita. Više o svemu možete pročitati ovdje.

image
Josko Supic/Cropix

Osim navedenih, daljnje širenje planira i Victus grupa, inače grupacija koja stoji iza barova Leggiero, restorana Batak Grill i slastičarnica Torterie Macaron, piše Fiuman.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:41