Svibanj u Novalji pruža poseban doživljaj, grad još uvijek odiše mirom predsezonskog razdoblja, a priroda otoka Paga pokazuje se u svom najljepšem zelenilu. Uz sve toplije more, idealno je vrijeme za posjet i otkrivanje čari koje Novalja nudi. Upravo u takvom ozračju, jedan od vodećih otočkih restorana priprema posebno gastronomsko događanje.
Restoran Starac i More - koji je u posljednjih nekoliko godina, predvođen kuhinjom Sanje Belac, doživio pravi procvat - krajem ovog mjeseca postaje domaćin prave male fešte okusa - večere Gremo ist. U subotu, 31. svibnja, s početkom u 18 sati, Starac i More ugošćuje cijenjene kolege iz restorana Boškinac, Antonio i Žal, te nedavno otvorene i već zapažene boutique mesnice Bikarija.
Ova suradnja nije slučajna. Nakon iznimno uspješnog događaja Marsovce, koji je nadmašio sva očekivanja, ova udružena ekipa shvatila je da zajedničkim snagama može predstaviti novaljsku gastronomiju u najboljem svjetlu, ne samo lokalno, već i šire. Njihova zajednička strast prema autohtonim namirnicama i modernim kulinarskim pristupima sada se ujedinjuje u želji da pokažu bogatstvo okusa otoka Paga, predvođeni entuzijazmom nove generacije.
Pokretačka snaga kuhinje restorana Starac i More je Sanja Belac, chefica koja je svojom kreativnošću i predanošću već postojeću kvalitetu restorana podigla na još višu razinu. U suradnji sa svojim partnerom, koji dolazi iz Slovenije, Sanja je vinsku kartu restorana transformirala u jednu od najzanimljivijih u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na prirodna vina. Ta posvećenost prepoznata je i na međunarodnoj aplikaciji Raisin, koja ističe mjesta s ponudom prirodnih vina i hrane. Upravo takvi mladi ljudi, sa svježim idejama, energijom i hrabrošću da slijede svoju viziju, donose pozitivne promjene i novu dinamiku na otok Pag i u Novalju.
Tema večeri bit će posvećena malim tanjurima u tapas stilu, osmišljenim da prezentiraju esenciju novaljske kuhinje kroz niz kreativnih zalogaja. Uz hranu, posjetitelji će moći uživati u vinima vinarije Boškinac po promotivnim cijenama. Ova večera ujedno je i lijepa završnica svibanjskih kulinarskih tjedana u Starcu i Moru, s posljednjim tjednom posvećenim upravo Novalji, simbolično spajajući najbolje s otoka.
Na meniju će se naći raznoliki tapasi, pružajući gostima mogućnost da uživaju u opuštenoj atmosferi, bilo da se odluče za čašu vina uz šank ili za sjedeće mjesto uz glazbenu pratnju. Cijene tanjura kretat će se u prihvatljivom rasponu od 5 do 10 eura.
Na ulazu u restoran, kao pozdrav dobrodošlice, goste će dočekati svježe školjke prnjavice. Chef Bregeš (Boškinac) pripremat će sirova jela od svježe ulovljene ribe, čija će dostupnost ovisiti o dnevnom ulovu, dok će ekipa iz Restorana Žal pripremati bodljikave volke - rijetke morske puževe, prezentirane s modernim kulinarskim potpisom. Bikarija će predstaviti svoje mesne adute, a naglasak će biti na janjetini od koje će pripremati krokete, roastbeef i ražnjiće. Restoran Antonio ponudit će janjeće tripice s paškim sirom te raviole s morskim punjenjem.
Za slatki završetak, chefica Belac priprema deserte: sladoled od ovčje skute s njezinim potpisom, pečene jabuke punjene bademima i mousseom od skute, te tradicionalni novaljski desert - štrudlu od skute. Moguće je da se ponuda obogati još kojim jelom iznenađenja.
Uz izvrsnu hranu, gosti će moći kušati vina Boškinac na čaše - Calma, Reful i pjenušac Viaz, te butelje Boškinčić, Ocu i Veliki Bijeli Cuvee po povoljnijim cijenama. Ugodnu večer upotpunit će živa glazba.
Ovaj događaj prilika je ne samo za uživanje u izvrsnim malim jelima koje će pripremati vrhunski chefovi, već i za isticanje Novalje i otoka Paga kao destinacije s bogatom gastronomskom ponudom i autohtonom tradicijom, koja nadilazi percepciju mjesta isključivo brze prehrane. Večera jasno pokazuje kako nova generacija ugostitelja, s vizijom, strašću i ljubavlju prema svom kraju, može stvoriti nešto zaista posebno i udahnuti novu energiju lokalnoj sceni.
Stoga, ako ste u blizini 31. svibnja, toplo preporučujemo posjet Novalji i restoranu Starac i More. Očekuje vas večer ispunjena izvanrednim okusima, ugodnom atmosferom i prilikom za stvaranje lijepih uspomena, podržavajući pritom mlade snage koje predano obogaćuju gastronomsku scenu otoka Paga.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....