Novi favorit

Kraš je izbacio novi proizvod i, moramo priznati, dugo nas nisu ovako ugodno iznenadili

 Kraš
Selection Antique praline naše poznate tvornice čokolade i slatkiša punjene su popularnim biljnim likerom

Kada je nedavno krenula Kraševa kampanja za novi proizvod, praline s pelinkovcem, na prvu smo pomislili kako je u pitanju slatkiš poput njihovih već dobro poznatih Griotta, s tekućim punjenjem zarobljenim u tvrdom čokoladnom oklopu. Međutim, kada smo se ovih dana baš takvi, (priznajemo) pomalo skeptični, u kušanje novih pralina upustili, ostali smo više nego ugodno iznenađeni. Nakon dugo vremena, još od vremena stare Bajadere, Kraš je izbacio nešto što nam se stvarno svidjelo.

image
Kraš

Kraševe nove praline nastale su u suradnji s Badelom, a rade ih, kako kažu, s tamnom čokoladom s više od 50 posto kakaa te pune kremom napravljenom s biljnim likerom Antique Pelinkovac. Upravo nas je nježna, gotovo karamelasta, slatka, ali ne i preslatka krema posebno iznenadila. Nije preuzela cijelu pralinu već se dobro stopila s čokoladom, lijepe je teksture i nije previše rijetka pa, u slučaju da u čokoladi volite uživati jedan po jedan manji zalogaj, možete biti sigurni da vam alkohol neće iscuriti po bradi ili košulji već će ostati stajati u oklopu od čokolade, a zatim se otopiti na jeziku.

image
Kraš

Dobro je dodati i kako alkohola u pralinama ima 3,5 posto, ali nije napadan i zapravo se i ne osjeti u mjeri u kojoj biste možda očekivali, budući da je riječ o pelinkovcu. Upravo zato, tek blago gorkaste mogle bi se svidjeti čak i onima koji inače nisu fanovi ovog popularnog biljnog likera.

Cijena Kraševih novih pralina je nešto više od 4 eura, kupiti se mogu u svim Kraševim trgovinama, a početkom studenog i u supermarketima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:23