ZAOKRET U KARIJERI

Kreće nova emisija popularnog voditelja, umjesto automobila, sada vozi traktor na vlastitoj farmi

 @jeremyclarkson1 Instagram/
Proslavio se kao kolumnist i voditelj superpopularnog "Top Geara", a uskoro ćemo Jeremyja Clarksona gledati i kao farmera

Pustolovine koje je s dvojicom kolega proživljavao u superpopularnoj emisiji "Top Gear" obožavali su čak i oni koje automobili nimalo ne zanimaju i upravo je zato prilično iznenađujuć zaokret u karijeri koji je nedavno najavio Jeremy Clarkson. On je, naime, automobile zamijenio traktorima, kupio farmu i posljednje dvije godine posvetio snimanju emisije o vlastitom imanju u engleskom Chipping Nortonu. Kako je slavni televizijski voditelj tek nedavno krenuo u ovaj posao, najavljen je zbilja zanimljiv pregled njegovih borbi s vremenom, neposlušnim životinjama na farmi, pokvarenim traktorom, simpatičnim lokalnim farmerima i povrćem koje je u pojedinim trenucima jednostavno odbijalo suradnju, piše BBC.

"Imam farmu od 2008. godine, ali do sada joj nisam posvećivao pažnju. Poslovima na mojoj farmi bavio se poznanik iz sela, a kada se umirovio, pomislio sam kako bih ja mogao preuzeti njegov posao", komentirao je i dodao kako je u početku uzgoj voća i povrća doživljavao prilično olako.

"Mislio sam da stvari funkcioniraju tako da u zemlju staviš sjeme, vremenske prilike odrade svoj posao i hrana naraste. Mislio sam da je jednostavno, no pokazalo se nevjerojatno kompliciranim", rekao je za BBC.

Pojasnio je kako smatra da je posao farmera svakako premalo plaćen te mu je na pamet pala ideja da pozove nekog da ga snima kad obavlja poslove na svojoj farmi kako bi vratio barem dio troškova. Dodao je i kako je tijekom snimanja imao nekoliko prilično teških trenutaka, poput onog u kojem mu čak ni višegodišnje iskustvo vožnje automobila nije pomoglo u upravljanju traktorom ili onog kada je sam morao osigurati večeru na stolu.

Najviše problema, kako je ispričao za BBC, zadale su mu vremenske prilike, a kako se emisija snimala za vrijeme početka pandemije koronavirusa, ni ta mu činjenica nije išla u prilog. Veliki problem bio je i Brexit te različite regulative kojih se trebao držati kada je kretao s uzgojem vlastitog voća, povrća i životinja. No, na kraju, sve su to trenuci koji će emisiju učiniti još zanimljivijom i onima koji razmišljaju o preseljenju na farmu otvoriti nove vidike. Popularni tv voditelj i kolumnist najavio je i kako će se emisija "Clarkson's Farm" početi prikazivati 11. lipnja na Amazon Prime Video.

Zanimljivo je spomenuti kako su njegovi kolege iz "Top Geara", nakon što su 2015. godine napustili emisiju, također napravili priličan zaokret u svojim karijerama. James May nakon odlaska iz popularne emisije okušao se u vođenju kulinarske emisije "James May: Oh cook", a Richard Hammond snimio je emisiju "The Great Escapists" o preživljavanju na pustom otoku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:00