GOTOVE ZA POLA SATA

KREM JUHE: Krepke, fine i ukusne!

 Getty Images/iStockphoto
Krem juhe najpopularniji su način uvaljivanja povrća djeci, zbog čega ih često u odrasloj dobi smetnemo s uma. No krepke, fine guste juhe odličan su i lagan večernji obrok i fantastičan način da se zagrijete kad vam je hladno. Uz gotove umake ove fine juhe spremljene su za pola sata i mogu postati svakodnevni, zdravi dodatak vašem tjednom jelovniku.

Krem juha od cvjetače i poriluka

Creamy potato leek soup
Getty Images

Jedna cvjetača, jedan poriluk i Brzo & Fino umak okusa Ribanc sve je što trebate za brzu krem juhu. Poriluk izrežite na komadiće, popržite na maslacu s tvrđim dijelom cvjetače. Dinstajte, dodajte kuhane cvjetove cvjetače i polako usitnite štapnim mikserom, dodajući vodu ili temeljac od govedine. Pazite da ne razvodnite previše. Na kraju dodajte umak i pustite da prokuha.

Krem juha od brokule i cvjetače

Vegetable cream soup with cauliflower and broccoli
Getty Images/iStockphoto

Na masti popržite luk, dodajte tvrđe dijelove cvjetače i brokule. Dinstajte podlijevajući vodom. Dodajte ostatak brokule i cvjetače, kuhajte 15 minuta u vodi. Kad prokuha, posolite, popaprite, usitnite štapnim mikserom i dodajte vrhnje za kuhanje. Prokuhajte i poslužite toplo, s preprženom slaninom, komadićima tosta i lanenim sjemenkama.

Krem juha od tikvica

Delicious vegetable soup with potato, green beans and parsley. Horizontal color image.
Getty Images/iStockphoto

Skuhajte 2 srednje velike tikvice, jednu manju mrkvu i jedan jako mali luk u mješavini pilećeg temeljca i vode. Sve dobro usitnite štapnim mikserom, dodajte 2 Brzo & Fino umaka okusa bechamel i miješajte dok ne zakuha. Posolite po želji i poslužite s kukuruzom šećercem iz konzerve.

Krem juha od krumpira

Potato soup with mushrooms
Getty Images/iStockphoto

Na kockice narežite ¾ kilograma krumpira pa ga dinstajte na luku 5-7 minuta. Ulijte 750 ml vode i pustite da zakipi. Dodajte soli i papra u zrnu te kuhajte na slaboj vatri dok krumpir ne omekša. Potom dodajte 2 Brzo & Fino umaka okusa šampinjona, dosolite po želji i servirajte posuto preprženim sjemenkama suncokreta, uz salatu od matovilca.

U slast!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:47