GRIJE DUŠU I TIJELO

KREMASTA JUHA OD BUČE: Donosimo pet odličnih recepata za jesensku poslasticu

Pumpkin soup
Ništa ne grije bolje od dobre juhe, mi smo se malo poigrali začinima pa buča može postati jako zanimljiva namirnica!
Ništa ne grije bolje od dobre juhe, mi smo se malo poigrali začinima pa buča može postati jako zanimljiva namirnica!

Krem-juha od žute tikve već se neko vrijeme udomaćila kod nas. Odmak od uobičajenog postiže se najlakše začinima.

  • Ako imate vremena za efektniji dojam izdubite buču i u njoj poslužite juhu
  • Tikvu prethodno možete ispeći u pećnici na 30 minuta s malo začina i meda za intenzivniji okus
  • Osim juhe tikvu može iskoristiti i za izradu njoka
  • Ako dobijete pregustu juhu možete je razrijediti s malo sirutke ili temeljcem, a možete dodati i malo bijelog vina (traminac će se lijepo slagati)
  • Ako volite intenzivnije okuse, buča se dobro slaže sa suhim trbačama ili vrganjima ili curryjem
  • Od svježih začina lijepu notu daje vlasac
  • Ako nekome na živce ide vegetarijanska dosljednost, nekoliko preprženih kockica slanine lijepo će zacvrčati i zanosno zamirisati posuti po juhi od tikve prije samog posluživanja.

Recepti koje biste mogli isprobati:

Juha od buče s pečenim lješnjacima

Juha od buče s ječmom i kobasicama

Juha od buče sa slanim muffinima

Berislava Picek

Gusta juha od buče sa crvenom lećom

Privatna arhiva

Juha od muškatne tikve

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2025 03:06