Kruh kao baza za sve i svašta

Trbuhom za kruhom, dobar kao kruh, kruh sa sedam kora, raditi za koricu kruha… Sva je prilika da će vam u razgovoru riječ ‘kruh’ iskočiti vrlo često, bez obzira na to je li zaista mislite na proizvod koji se uglavnom sastoji od brašna i vode ili pričate o nečemu sasvim desetom.

Nije ni čudo da se kruh toliko često spominje jer zaista – ništa bez njega. A može biti i prava poslastica sam po sebi. Uz topli kruh, kaplja vina, zrno soli i malo maslinova ulja i eto divote koju će vam poslužiti kao predjelo čak i u najboljim restoranima. Nema razloga da si to ne priuštite i kod kuće.

No osim što je dobar zalogaj sam po sebi, kruh je i izvanredna podloga za sve što vam padne na pamet. Prvo, ako pečete vlastiti, možete već prilikom pečenja ubaciti u njega sve ono što vam je nepcu drago. Mi smo se poigrali s rajčicom i gljivama, a vi možete ubaciti začine poput ružmarina i majčine dušice, aromatizirati kruh češnjakom, dodati sira ili slanih inćuna… I eto zanimljive grickalice za sljedeće okupljanje za stolom.

Osim kruha s dodacima, kao odličan uvod u druženje ili neki ozbiljniji obrok poslužit će i neizostavne bruschette. Bacite oko na ove malo izdašnije, s kobasicom koje će vas zagrijati u ove sve hladnije jesenske dane. A za malo raznolikosti na stolu, poslužite tri različite vrste bruschetta i bit će svi siti i zadovoljni.

Ako pak niste ni blizu opuštanja s prijateljima i obitelji, u žurbi ste, šef vam visi nad glavom, rokovi se bliže i baš nemate vremena za duge pauze i odlazak na ručak, sigurno je jedna od prvih stvari za kojima ćete posegnuti – sendvič. Tu si stvarno možete dati oduška i u sendvič ubaciti što god vam nepcu drago. Da nas danas pitaju, mi bismo najradije jedan sendvič s ramstekom, kaparima i đumbirom.

Koji bi bio vaš izbor?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 01:23