Jutarnji.hr
Vijesti
Sport
Premium
J2
Kultura
Novac
Scena
Osmrtnice
Pretplata
Magazini
Dobra Hrana
Dom & Dizajn
Autoklub
Globus
Like putovanja
VauMijau
Servisi
Tiskano izdanje
Naslovnica
Recepti
Priče
Vodiči
Dobri savjeti
Restorani
Naslovnica
Recepti
Priče
Vodiči
Dobri savjeti
Restorani
Moj profil
Odjava
Traži
StoryEditor External
StoryEditor Internal
Kuhanje za početnike: rolada od teletine s finom lećom
Piše:
Jutarnji List
Objavljeno:
9. veljače 2014. 10:56
Podijeli
1/
8
Pomiješajte nasjeckni sir, rajčice i dinstano povrće s pancetom pa tokm smjesom napunite teleći but koji ste razrezali u jedan veći komad.
2/
8
Sočna teleća rolada napunjena mozzarellom i suhim rajčicama
3/
8
arolano meso pričvrstite kuhinjskim koncem. Posolite ga i popaprite.
4/
8
Roladi dodajte i 2 do 3 lista kadulje, lovora ili ružamrin pa je na naglo popecite sa svih strana na tavi, a zatim je stavite u pećnicu na 150 i poklopite ili pokrite folijom Pecite oko 1,5 h
5/
8
Leću skuhajte i ocijedite. Nasjeckajte mrkvu, peršin, malo celerove stapke.
6/
8
Pirjajte leću s narezanim povrćem i podlijevajkte je temljecem, povrtnim ili pilećim.
7/
8
Dodajte potom i pelate te bosiljak pa dinstajte dok ne ispari sva tekućina.
8/
8
Narežite roladu koju ste tijekom pečenja podlijevali temljcem i pivom ili vinom pa je poslužite uz leću.
Podijeli
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....
×
27. prosinac 2025 12:54
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....