HEROJI PANDEMIJE

Kultni danski restoran Noma proglasio je Udrugu Chef kuha doma herojima pandemije

 Marko Miscevic/cropix/
Udruga Chef kuha doma nominirala je Bojana Kljajića i Mirtu Livingston,a upravo su im potvrdili iz Nome da su baš oni heroji pandemije.

Jedan od najboljih restorana na svijetu, kultna danska Noma jučer je potvrdila udruzi Chef kuha doma kako su izabrani za heroje pandemije. Naime, sredinom ožujka ove godine glasoviti restoran chefa Renea Redzepija je preko svojih društvenih mreža pozvao na nominiranje pojedinaca koji su se istaknuli svojim zaslugama u ovo pandemijsko vrijeme. U pozivu je naglašeno kako se ne mora nužno raditi o značajnim doprinosima i kako aktivnosti mogu podrazumijevati i jednostavne dostave poput pomaganja bližnjem, dostave stvari iz trgovina i slično. Glasati se moglo do početka travnja, a rezultati su donijeli veselje u Hrvatsku, posebno u redove tima udruge Chef kuha doma.

Udruga Chef kuha doma unutar koje su aktivni članovi poznati hrvatski chefovi poput Mate Jankovića, Marina Rendića i Pere Savanovića nominirala je chefa Bojana Kljajića koji je vodio kuhinju u Sisku. Podsjetimo, Udruga Chef kuha doma, prva je pružila pomoć potrebitima i pružila tople obroke potrebitima nakon strašnog potresa koji je zadesio Petrinju i Sisak koncem prosinca prošle godine. Svjedočili smo njihovoj herojskoj volji i organizaciji koja je hranila stanovnike potresom pogođenih potresom gotovo punih mjesec dana. Kad su uvidjeli da nemaju podršku sustava krenuli su ga razvijati sami, a sve namirnice prikupili su vlastitim angažmanom. Kao pratnju nominirali su koordinatoricu volontera Mirtu Livingston koja je dala vrlo značajan doprinos cijeloj akciji.

Na društvenim mrežama udruge Chef kuha doma objavljeno je kako su primili potvrdu od Nome da je ekipa Chef kuha doma proglašena herojima pandemije, a dobrodošli su u Nomi gdje će im pripremiti posebnu večeru čim epidemiološke mjere to dopuste.

"To je veliko veselje za sve nas, ali na neki način i dodatna podrška svim ljudima u potresom pogođenoj Baniji. Također, svima u našoj lijepoj domovini koji su radi pandemije patili i pomagali zaraženima i oboljelima na bilo koji način. Nije lako biti na prvoj crti pandemije. Ova nagrada ide njima. Oni su pravi heroji. Nama je bila čast biti u mogućnosti pomoći kako smo najbolje znali. I opet ćemo, ako zatreba" podijelili su na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:07