VIDEO: MALA ŠKOLA SUSHIJA

Kupili ste kvalitetne sastojke za sushi, a uvijek se razočarate finalom? Podcjenjujete važnost ovog koraka!

 Nera Simic/Cropix
Iskusni sushi majstor Robert Horvat ekskluzivno za Dobru hranu održava virtualnu školu sushija. Pogledajte prvi nastavak
Iskusni sushi majstor Robert Horvat ekskluzivno za Dobru hranu održava virtualnu školu sushija. Pogledajte prvi nastavak

Najvažnije korak u pripremi sushija je pravilno kuhanje riže. Većina ljudi griješi misleći da je ovaj korak nebitan, ali bez kvalitetno skuhane riže nećete napraviti dobar sushi čak i ako koristite skupocjene namirnice. Sushi majstor Robert Horvat iza sebe ima 15 godišnju karijeru posvećenu sushiju. Majstorstvo izrade sushija usavršavao je u Berlinu uz senseije Kokia Unesake i Tilmana Zorna, a po povratku u Hrvatsku radio u brojnim restoranima. Trenutno radi s Gastronomadima gdje svoje znanje dijeli s polaznicima tečaja. U jednodnevnoj školi, maksimalno osam polaznika po terminu uči osnove i početne tehnike izrade sushija, a sve detalje o kvalitetnim radionicama možete pronaći ovdje.

image
Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix

Robert Horvat je ekskluzivno za Dobru hranu održao virtualnu mini školu sushija gdje ćemo u nastavcima prikazati:

  • Kuhanje riže
  • Priprema ribe i povrća za sushi - pogledajte ovdje
  • Priprema četiri osnovna tipa sushija: nigiri, maki, uramaki i hosomaki
  • Kultura stola: pravilno posluživanje i konzumacija
image
Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix
image
Nera Simic/Cropix

U prvom nastavku Horvat se posvetio problematici kuhanja riže koju mnogi podcjenjuju. Najbolji rezultat dobit ćete ako koristite kuhalo za rižu. Cijene, ovisno o proizvođaču i veličini, se okreću oko 40-50 eura. Kuhalo za rižu garantira vam da se riža neće slijepiti, a zrna se neće razlomiti. Potrebno je koristiti sushi rižu, ali Horvat dodaje kako možete koristiti i neku zamjensku vrstu riže imajući na umu da kupujete onu okruglog zrna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 14:17