Kako najbrže do domaćeg kvasa i kruha, naglasak je na posljednjim ovogodišnjim radionicama stručnjakinje za sourdough - Anite Šumer, koje će održati uživo u Zagrebu i Splitu. Radionica koju je nazvala "kvasomanija za sourdough početnike" zakazana je u četiri termina u listopadu, i to 2. i 4. listopada u Zagrebu te 7. i 9. listopada u Splitu.
Kako je najavila na svom Instagram profilu u dva sata, koliko traje radionica, polaznici će naučiti kako se brinuti o svom starteru, zamijesiti će vlastito tijesto, vidjeti cijeli proces izrade kruha, kušati kruh i uvjeriti se da ne mora biti kiseo. Tkođer, upoznat će karakteristike različitih vrsta brašna i saznati kako raditi s njima, naučiti kada je tijesto prikladno za daljnju obradu, kako ga oblikovati za okrugli kruh ili štrucu te kako postići da korica bude hrskava i još puno korisnih savjeta koje je Anita stekla u 11 godina iskustva pečenja sa domaćim kvasom (starterom, odnosno sourdoughom).
Cijena najavljenih radionica je 99 eura, a broj mjesta je ograničen pa je potrebno čim prije rezervirati svoje mjesto putem ovog linka.
Dvoumite li se je li ovo za vas, evo kako je Anita opisala kome je radionica namijenjena.
Ova radionica je za tebe ako:
► Još nemaš iskustva s domaćim kvasom, ali želiš naučiti kako peći s njim, tj. kako peći bolji i zdraviji kruh i pekarske proizvode.
► Već imaš neko iskustvo s kvasom, ali želiš ga dodatno usavršiti uz Anitu.
► Tražiš originalan poklon i pravo iskustvo za sebe ili svoje najbliže.
► Lakše pratiš praktične upute nego recepte iz knjiga.
► Želiš brzo naučiti osnove i uspješno krenuti s pečenjem s kvasom, što ne zahtijeva puno vremena ili truda."