Label Grand Karakterre: festival organskih vina

Festival Label Grand Karakterre okupit će 30 vinara iz Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske

Veliki događaj za vinsku scenu održat će se idućeg tjedna u Zagrebu. Riječ je o festivalu Label Grand Karakterre koji će okupiti najuglednije regionalne vinare organske, biodinamičke i prirodne orijentacije. Čak 30 vinara iz Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske predstavit će svoja vina i prikazati raznovrsnost iz niza regija, a Hrvatska će biti predstavljena vinarima iz Istre, Dalmacije, Moslavine i Slavonije.

– U Hrvatskoj će to biti prvi put da se na jednome mjestu mogu kušati vina organskih proizvođača, kao što se to može učiniti na festivalima u Londonu, Parizu ili Beču. Na jednom ćemo mjestu okupiti vinare koji danas stvaraju svjetsku scenu organskih vina – kaže direktor festivala Marko Kovač.

Uz već poznate vinare, prvi će se put Hrvatskoj predstaviti Austrijanci Sepp Muster, Ewald Tscheppe i Gottfried Lamprecht, Talijani Colombaia i La Stoppa, a domaća atrakcija bit će premijera 25-godišnjeg Ivana Kosoveca iz Popovače.

Festival se održava 30. studenog i 1. prosinca u restoranu Apetit City u Masarykovoj, oba dana od 11 do 18 sati, a dnevna ulaznica stoji 70 kuna. Posjetitelji će moći kušati više od 100 vina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:31