Prve prave proljetne dane želimo što više iskoristiti u prirodi uživajući u sunčanom vremenu i zato vam donosimo sedam recepata kao inspiracija za vaš ručak ili većeru. Salate mogu dobro funkcionirati kao samostalan obrok, ali za prave gladuše ipak je upotpunite još nekim komadićem mesa ili ribe.
Riblji popečci sa začinskim biljem i đumbirom
Zelena salata sa šestominutnim jajima
Malo drugačija salata od junetine
Kuhano juneće meso ostaviti da se ohladi pa ga narezati na komadiće veličine zalogaja, dodati mu malo narezanog ljubičastog luka, peršinova lista, sol, papar, ocat te maslinovo ulje i malo sezamova ulja. Ovdje će se lijepo uklopiti i malo bučina ulja. Poslužiti na blanširanoj blitvi začinjenoj kombinacijom sezamova i maslinova ulja i soli.
Salata s tunom i tri vrste riže
Skuhati rižu (mi smo koristili klasičnu arborio te crvenu i crnu). Umjesto riže možete skuhati ječam, kvinoju, kuskus ili tjesteninu po želji. U zdjelu staviti kuhanu rižu, dodati ocijeđenu tunu iz dvije konzerve, narezane žute i crvene cherry rajčice, na kockice nasjeckanu mozzarellu te crne i zelene masline. Na samom kraju dodati začinsko bilje poput bosiljka i majčine dušice te limunov sok, sol i papar.
Rolada s krumpirom i porilukom