RECEPTI DOBRE HRANE

LAGANO I PROLJETNO: Sedam recepata za prste polizati na koje neće potrošiti više od 50 kuna!

 Berislava Picek / Hanza Media
Donosimo pregled laganih, proljetnih recepata za koje nećete morati izdvojiti više od 50 kuna.

Prve prave proljetne dane želimo što više iskoristiti u prirodi uživajući u sunčanom vremenu i zato vam donosimo sedam recepata kao inspiracija za vaš ručak ili većeru. Salate mogu dobro funkcionirati kao samostalan obrok, ali za prave gladuše ipak je upotpunite još nekim komadićem mesa ili ribe.

Riblji popečci sa začinskim biljem i đumbirom

Zagreb, 011014.
Jela sa djumbirom osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. 
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Zelena salata sa šestominutnim jajima

Malo drugačija salata od junetine

Zagreb, 200616.
Ljetne salete pripremila je Mateja Domitrovic, urednica u Dobroj hrani.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Kuhano juneće meso ostaviti da se ohladi pa ga narezati na komadiće veličine zalogaja, dodati mu malo narezanog ljubičastog luka, peršinova lista, sol, papar, ocat te maslinovo ulje i malo sezamova ulja. Ovdje će se lijepo uklopiti i malo bučina ulja. Poslužiti na blanširanoj blitvi začinjenoj kombinacijom sezamova i maslinova ulja i soli.

Salata s tunom i tri vrste riže

Zagreb, 200616.
Ljetne salete pripremila je Mateja Domitrovic, urednica u Dobroj hrani.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Skuhati rižu (mi smo koristili klasičnu arborio te crvenu i crnu). Umjesto riže možete skuhati ječam, kvinoju, kuskus ili tjesteninu po želji. U zdjelu staviti kuhanu rižu, dodati ocijeđenu tunu iz dvije konzerve, narezane žute i crvene cherry rajčice, na kockice nasjeckanu mozzarellu te crne i zelene masline. Na samom kraju dodati začinsko bilje poput bosiljka i majčine dušice te limunov sok, sol i papar.

Slanutak iz pećnice

Slanutak iz pećnice
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Rolada s krumpirom i porilukom

Zagreb, 250914.
Jela od krumpira.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / HANZA MEDIA

Špageti s dagnjama

Marko Miščević / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:04