PRIČE IZ KUHINJE

"Laknulo mi je kad sam dobila otkaz u restoranu s Michelinovom zvjezdicom nakon 12 godina"

 @wherethredferngoes Instagram/
Profesionalna slastičarka Riley Redfern za Eater je ispričala svoju priču o gubitku posla zbog koronakrize

Gastronomski portal Eater nedavno je objavio priču o Riley Redfern, pastry chefici koja je 12 godina radila u restoranima s Michelinovim zvjezdicama, a u korona krizi dobila otkaz pa sa svijetom odlučila podijeliti svoje olakšanje nakon što je ostala bez posla koji je nekada obožavala. U svom je tekstu za Eater napisala kako je u 12-godišnjoj karijeri prošla kroz različite faze fizičke i psihičke patnje pa joj je tako, kada joj je u ožujku 2020. godine uručen otkaz - naprosto laknulo.

"Izgubiti posao bilo je strašno, ali za mene je predstavljalo i veliko psihičko i fizičko olakšanje", rekla je za Eater.



Dodala je i kako je u posljednjih 12 godina rijetko odlazila na godišnji, kako je često bila iscrpljena i kako je s vremenom zamrzila svoj posao. Iako se činilo kako je na dobrom putu, kako napreduje iz dana u dan, Riley Redfern rekla je kako je iznutra zapravo osjećala samo bol. Dnevno je radila i do 18 sati i, kako kaže, većinom su dani prolazili mirno, no kada bi se dogodio loš dan, chefovi bi po kuhinji bacali suđe i vrijeđali zaposlenike. Kako bi si olakšala život, rekla je kako je nakon posla i na slobodne dane često ispijala velike količine alkohola.

U svom je tekstu za Eater spomenula i niske plaće, ali i kako je na vrhuncu svoje karijere, kada je restoran u kojem je radila primio tri Michelinove zvjezdice, imala najcrnje misli. I kada je koronakriza uzela maha, posebice kada je riječ o ugostiteljstvu, Redfern kaže kako je napokon prodisala. Povratak na staro radno mjesto nakon što su restorani ponovno otvorili svoja vrata za nju se nije činio kao dobra ideja pa je tako, nakon što joj je u ožujku prošle godine uručen otkaz, odlučila napraviti zaokret i u potpunosti preokrenula svoj život. Upisala je tečaj programiranja i zauvijek se oprostila od profesionalnog slastičarstva. Danas traži posao na posve drugačijem polju, no sudeći prema njezinom Instagram profilu, slastice su ipak nešto što nikada ne namjerava prestati pripremati.

Cijelu priču pročitajte na Eateru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:39