OVO MORATE VIDJETI!

Lazanje u tubi od paste za zube apsolutni su hit u ovom talijanskom restoranu

 @ristorante1978 Instagram
Lazanje u tubi, četkica od tjestenine i vodica za ispiranje usta koja je zapravo temeljac

Inspiriran djetinjstvom provedenim u Italiji, 23-godišnji chef Valerio Braschi iz rimskog Ristorante 1978 kreirao je više nego zanimljivo jelo. On je, naime, dekonstruirao lazanje pa ih pretvorio u pastu i četkicu za zube te vodicu za ispiranje usta. Pasta za zube zapravo su lazanje na njegov način, četkicu je napravio od tjestenine s jajima, dok je vodica za ispiranje usta zapravo temeljac s parmezanom.

Talentirani Braschi inače je najmlađi chef koji je svojevremeno pobijedio na talijanskom Masterchefu te se proslavio upravo svojim neobičnim tanjurima. Svoje najnovije jestivo umjetničko djelo nazvao je Lasagna 2021, a objasnio je i što ga je inspiriralo.

"Odrastajući, ostaci lazanja od prethodnog dana bili su prvo što bismo ujutro pojeli. Lazanje su idući dan još bolje, onako hladne za doručak, ravno iz hladnjaka, to je čista magija. Lazanje za doručak su nešto što jedem i danas", rekao je za Fine Dining Lovers portal.

Dodao je i kako je na ideju da lazanje stavi baš u tubu od paste za zube došao kada je u restoran stigla pošiljka s praznim tubama, a njegov ga je poslovni partner izazvao da, sada kada mu je dao alat, osmisli jelo koje će pomoću njega poslužiti.

Osim lazanja u tubi od paste za zube, jedno od zanimljivijih jela u njegovom restoranu svakako je i Santarcangelo, inače naziv rodnog grada chefa Braschija, koje također izgleda spektakularno.

No, budući da su talijanski restorani, baš kao i hrvatski, još uvijek zatvoreni zbog situacije s koronavirusom, kušanje ovih genijalnih jela zainteresirani će, nažalost, morati još malo pričekati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:47