Jede i snima

Legenda američkog nogometa stigla u Hrvatsku, nakon Opatije, posjetio je i Rovinj

 Cindy Ord/Getty Images/Profimedia
Otkako se umirovio, posvetio se svojoj drugoj strasti - hrani pa emisiju "Foodie and friends" snima i u našoj zemlji

Carl Banks, bivši igrač američkog nogometa, a danas televizijska zvijezda, došao je u posjetu Hrvatskoj kako bi emisiju showa "Foodie and friends" posvetio i hrvatskoj gastronomiji. Nekadašnji broj 58 New York Giantsa prvo je posjetio Opatiju, gdje se u Design hotelu Navis u Opatiji susreo s Kristjanom Staničićem, direktorom Hrvatske turističke zajednice. Ondje je odmah krenuo o istraživanje okusa hrvatske gastronomije.

U spomenutom hotelu su tako Banksu i njegovom producentskom timu servirali carpaccio od kvarnerskih škampi, rižoto s kvarnerskim škampima i divljim šparogama te lubina u umaku od malvazije s kremom od brokule i sotiranim špinatom. Također, otkrio je kako se veseli probati i naš rižot.

A nakon Kvarnera, bivši se sportaš i dvostruki osvajač Super Bowla uputio put Istre gdje je otišao u lov na tartufe kod Karlića, što je kroz video zapis podijelio sa svojim pratiteljima na Instagramu. Također, otkrio je i kako je smješten u Rovinju u Maistrinom hotelu Park. Inače, obitelj Karlić lovom na tartufe se bavi od 1966., za lov koristi 13 pasa tragača i ima organizirane ture lova na tartufe istarskim šumama o čemu je pisao i Forbes.

Nakon lova na tartufe Banks je s timom posjetio i podrume vinarije Roxanich podno Motovuna.

"Mnogo Amerikanaca, ljudi koje znam, stalno putuje na ista mjesta, recimo u Italiju. Svaka čast Milanu i Veneciji, spektakularni su, ali želim poručiti, kada ste već u Veneciji, dođite i u Hrvatsku, blizu je, otkrijte nešto novo, zaista vrijedi, kazao je Banks za Novi list.

image
Cindy Ord/Getty Images/Profimedia

Inače, Banks će sa svojom ekipom u pet dana obići Opatiju i Istru, a prije povratka u SAD čeka ih i kratko istraživanje gastronomije u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:30