RITAM SCENE

Lena Šarić godinama je radila kao pastry chef u Boškincu pa otvorila slastičarnicu u Makarskoj

 I Bake You Take Facebook Page
Lena Šarić napoznatija je po angažmanu u istaknutom restoranu Boškinac koji ima Michelinovu zvjezdicu, a sad se vratila u svoj grad

U Makarskoj se otvorila slastičarna " I bake, you take" u ulici Jakova Dudana 2, posebna je po tome što iza nje stoji talentirana i perspektivna slastičarka Lena Šarić. Ova mlada Makaranka najpoznatija je po angažmanu u paškom Boškincu gdje je četiri godine radila na poziciji pastry chefa. Iza toga radila je u Grand hotelu Slavija u Baškoj Vodi, pripadajućem à la carte restoranu Del Posto i na poziciji pastry chefice za cijelu tvrtku Hoteli Baška Voda dd.

image
Hoteli Baška Voda/

Karijeru je započela edukacijom u KUL INu, a svoje vještine dodatno je unaprijedila stažiranjem u stranim restoranima. Lena je stažirala u restoranu Atelier u Münchenu pod mentorstvom chefa Jana Hartwiga, koji nosi tri Michelinove zvjezdice, te pohađala masterclass poznatog pastry chefa Tonija Rodrigueza na ICEP Hotel School u Rumunjskoj. U ranijim intervjuima Lena je otkrila kako voli tradicionalne i stare recepte u koje uvodi moderne tehnike i nova znanja. Oduševljava tehnikama pripreme i serviranja, neočekivanim kombinacijama i inovativnim okusima, a krase je red, rad, disciplina i upornost. U slobodno vrijeme najradije priprema tipičnu starinsku pitu od jabuka koja je podsjeća na djetinjstvo i tople kućne okuse.

image
I Bake You Take Facebook Page
image
I Bake You Take Facebook Page

U novootvorenoj slastičarnici moći ćete uz šalicu kave uživati u cupcakesima i zamamnim keksima i kremastim tortama.

Svojevremeno nam je Lena ustupila recept za pavlovu s kremom od limuna pa se možete počastiti već za vikend!

image
Privatna Arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 00:20