DIVA U ZAGREBU

Lepa Brena, apsolutna superzvijezda ovih prostora, večerala je u kultnom zagrebačkom restoranu

Već danima ne prestaju priče oko dolaska Lepe Brene na zagrebačku premijeru predstave Lepa Brena Project

Apsolutno najveća zvijezda Balkana je Lepa Brena stoga uopće ne čudi euforija glede njenog dolaska u Zagreb na premijeru kazalište predstave "Lepa Brena Project" koja je bila rasprodana do posljednjeg mjesta.

- Predstava je nastala neovisno od bilo kakvih mojih intervencija, oni su napravili priču koja je kroz ime, lik i djelo Lepe Brene i prikazana jedna politička, ekonomska i društveno-socijalna tranzicija zemlje koja se zvala Jugoslavija -izjavila je Lepa Brena za RTL Direkt.

Lepa Brena prodala je više od 40 milijuna albuma, snimala spotove na Floridi, u Škotskoj, Africi, Turskoj i Bugarskoj. Uz pjevanje bavila se glumom, proizvodila čarape, bavila se vinarstvom, fast-foodom i ostala najveća zvijezda ovih prostora sve do danas

- Ona je muzičku scenu Jugoslavije promijenila, jer je bila iznenađenje i čak su je dočekali i s čuđenjem. Onda je pokazala da je ona nešto drugo, da za nju ne postoje granice republika i pokrajina, promijenila je potpuno muzičku scenu - izjavio je Stipe Mesić za RTL Direkt.

image
Vedran Peteh/Cropix

Nakon uspješne premijere predstave Lepa Brena Project, Leba Brena se s glumačkim ansamblom organizatorima turneje Premier Media Group i najbližim prijateljima povukla u poznati zagrebački restoran Stari fijaker. Birtija u kojoj danas stoji (na žalost ne vozi) stari fijaker zvala se prigodno Tri lovca, nekad su točili odličan šipon (moslavac ili pušipel) dok bi mlađi uživali u čaši malinovca. Stari fijaker 900 trudi se slijediti utabane staze purgerske kuhinje. Jelovnik je povelik i tradicionalan, s kuhanom šunkom s hrenom, sirom i vrhnjem i štruklima; tu su i restana jetrica, fileki, kalja i punjena paprika; purica i patka s mlincima, zatim sarma, bečki i zagrebački, krvavice, kobasice i bunceki, te jela s roštilja, nešto ribe i raznih salata.

Večernje druženje obogatili su i tamburaši pa je Lepa Brena uz emotivnu zdravicu posvećenu glumačkom ansamblu i zapjevala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:54