BRAVO!

Lijepe vijesti za Varionicu! Njihov Matija Mrazek prvi je certificirani pivski sudac u Hrvatskoj

 Varionica Craft Brewery Facebook/
Dobrim vijestima iz popularne hrvatske pivovare pohvalili su se na društvenim mrežama

Suvlasnik Varionice Matija Mrazek postao je prvi certificirani pivski sudac u Hrvatskoj prema Beer Judge Certification Programu, objavili su iz pivovare na svojoj Facebook stranici.

"Nakon godina educiranja, rada, kušanja i suđenja bilo je vrijeme za novi korak koji je dodatno raspirio strast za proučavanjem svega vezanog uz pivo i za promicanje pivske kulture u Hrvatskoj", napisali su pa objasnili proceduru koju pojedinac mora proći kako bi dobio titulu certificiranog pivskog suca.

image
Marko Miscevic/Cropix/

Objasnili su tako da se ispit održava u dva dijela, da se teorija polaže online i da je preduvjet za polaganje ispita uživo na kojem se kušaju i ocjenjuju piva. Naveli su i kako Beer Judge Certification Program, američka organizacija koja provodi ispite za pivske suce, zadužena za organizaciju ispita na nekoliko lokaciju u Europi. Ispit kojem je pristupio Mrazek održan je u Bratislavi u siječnju, a sjajni rezultati su potom poslani u SAD na ocjenjivanje te su ovog tjedna stigli na adresu pivovare Varionica.

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Matija Mrazek i Davor Simčić craft pivovaru Varionica pokrenuli su davne 2014. godine, kao ozbiljniji nastavak na višegodišnji hobi. Kroz godine su oko sebe okupili tim pivskih entuzijasta te osvajali brojne nagrade, a nama je u posebno lijepom sjećanju ostalo druženje u njihovom tada novom pogonu kada smo kuhali specijalitete s pivom. Recepte i priču možete pronaći ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:18