DOZA LUKSUZA

Limitirana linija šampanjaca Dom Perignona i Lady Gage upravo je dostupna u Mivinim vinotekama

 Mark Selliger/
Nakon projekta s Lennyjem Kravitzom, Dom Pérignon je krenuo u novi projekt, ovoga puta s Lady Gagom

Ovo je priča o dva kreativca – Lady Gagi i Dom Perignonu čije je utjelovljenje Chef de Cave - Vincent Chaperon. Ova suradnja istom je prerasla u umjetničku brand kampanju s ograničenim brojem skulptura koje je dizajnirala Lady Gaga. Nastavno na zajedničku kreativnu potragu, Lady Gaga je potpisala i limitiranu ediciju boce Dom Perignona iz berbe 2010 i Dom Perignon Rose iz berbe 2006, koje dolaze u ekskluzivnim vinskim sanducima. Val obavijajuće svjetlosti koja se prelijeva u duginim bojama, reflektira pad i pokret poput neodoljivog vela. Svojim mreškanjem i gibanjem, ovaj dizajnerski uradak postaje vizualna oda stvaralačkom procesu. Sam životni impuls.

image
Mark Selliger/
image

Mark Selliger

Naime, Lady Gaga je zajedno sa svojom majkom Cyntijom Germannotta osnovala neprofitnu zakladu "Born This Way" čiji je cilj stvaranje boljeg i hrabrijeg svijeta. Kao dio te suradnje, a zajedno s Nicolom Formichettijem, kreativcem i modnim direktorom koji je konzultant za Haus of Gaga te od 2009. stvara čaroliju s Lady Gagom, nastala je ograničena serija skulptura. Od samog začetka, Dom Perignon se obvezao darovati cjelokupnu zaradu ostvarenu prodajom skulpture zakladi "Born This Way".

Dom Perignon x Lady Gaga Limited Editions berba 2010 i Rose berba 2006 dostupne su na web shopu Miva galerije vina i u vinotekama u Zagrebu.

Dom Perignon berba 2010

Svi stvaralački procesi suočavaju se s ograničavajućim faktorima. Za Dom Perignon to je datost berbe. Bezrezervna usredotočenost da u boci bude dosljedno svjedočanstvo svake godine, neovisno o izazovima koje ona nosi.

Za 2010, označavanje berbe bio je ulog pobjednika, zahvaljujući nadahnuću i vještini. Na nosu, Dom Perignon berba 2010 podsjeća na mirisnu svježinu engleskog vrta poslije kiše i raskošnost tropskih šuma. Posjeduje i dubinu zemljanih tonova koji se potvrđuju u dodiru s nepcem, ostavljajući čvrstu, dobrodošlu trajnost.

image
Mark Selliger/

Dom Perignon berba 2006

Dom Peringon Rose je izričita izjava slobode. Slobode koja ostavlja konvencije po strani i pomiče vlastite granice, hvatajući rumenilo grozdova pinot noira u njihovoj primarnoj blistavosti, i oblikujući njegovu životnu snagu u odvažnom i samopouzdanom srazu.

Zanosan miris Dom Perignona Rose iz berbe 2006, zreo i dubok, preludij je vala koji slijedi na nepcu – istovremeno svjež i čvrst ali tako sočan. Ta srčanost s nijansama senzualnosti i tajnovitosti, vodi dalje do iznenađujuće morskog, slanog završetka.

image
Mark Selliger/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2021 18:56