VIKEND PREPORUKA

Ljubitelje tartufa ovog vikenda u Laubi čeka prava filmska poslastica, ali i druga iznenađenja

 Motovun Film Festival/
Osim dokumentarca "Lovci na tartufe", posjetitelji će imati priliku upoznati pse tragače te kušati specijalitete od tartufa

U sklopu manifestacije Motovun u Zagrebu, koja je počela 26. kolovoza, a trajat će sve do 5. srpnja, ovog se vikenda u Laubi sprema prava filmska poslastica za ljubitelje tartufa. Naime, ova subota, 28. kolovoza, rezervirana je za projekciju filma "Lovci na tartufe", proslavljenog dokumentarca premijerno prikazanog na festivalu Sundance te filma kojim je ove godine otvoren Motovun Film Festival.

Riječ je o dokumentarcu u kojem su glavni akteri skupina tragača za rijetkim i dragocjenim bijelim tartufima za kojima žude najbolji svjetski chefovi i gurmani. Priča je smještena u talijanskom Pijemontu, a vremešni tartufari donose sjajne zgode o jednoj od najcjenjenijih poslastica na svijetu. Osim što je poučan i donosi uvid u jedan sasvim drugačiji svijet, "Lovci na tartufe" donosi i simpatičan te zabavan prikaz ljubavi između tartufara i njihovih pasa tragača.

"Dokumentarac za koji se u Motovunu tražila ulaznica više prikazuje život četvorice talijanskih lovaca na tartufe - oni su boemi zaljubljeni u svoje pse tragače koji, za razliku od većine pohlepnog i gramzivog svijeta koji u tartufima vidi samo zaradu, pristupaju s romantikom koja ne skida osmijeh s lica", opisali su ovaj dokumentarac na Facebook stranici Motovun Film Festivala.

image
Motovun Film Festival/


Osim same projekcije, posjetitelji će imati priliku kušati delicije od tartufa te se upoznati s manje poznatim činjenicama o ovom vrijednom plodu. Publici će se sa svojim psima predstaviti i turopoljski tartufari. Pitate li nas, svakako zvuči kao prilika koju ne valja propustiti! Cijena ulaznice je 30 kuna, a kupiti je možete putem službene stranice Motovun Film Festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:53