Slatka manifestacija

Ljubitelji trešanja moraju probati 10-metarski štrudel, sladoled i koktela od ovog voća

 Press TZ Lovran
Iskoristite proljetni vikend za posjet Kvarneru i gastro festivalu Dani črešanj va Lovrane

Već više od 20 godina u Lovranu se odvija gastro festival Dani črešanj va Lovrane. Jedna je to od tri gastro manifestacije koje obilježavaju ovaj mali gradić na Opatijskoj rivijeri, tik uz more.

Dani črešanj va Lovrane tradicionalna je manifestacija koja slavi ne baš bilo koju trešnju, već onu pravu lovransku, slatku, veliku u kojoj su svi gušti, brtošinku. Stoga će se tijekom lipnja u lovranskim ugostiteljskim objektima nuditi slastice s trešnjama, a uz ove vruće dane koji nam stižu, dobro će doći i pokoja kuglica sladoleda od trešnje. Navečer se, pak, možete opustiti i uz koktele posebno kreirane na bazi ovog voća. Kao i u svim ostalim gastro pričama, ni ova slatka ne zaobilazi kulinarsku scenu, pa tako trešnje više nisu samo sastavni dio slastica već se tu može pronaći i pokoja slano-slatka kombinacija.

U subotu 10. lipnja održat će se fešta za sve koji se nađu u Lovranu. Dan je rezerviran za bogat kulturno-zabavni program u kojem će se izmijeniti KUD "Lovor" Lovran, Lovranske črešnjice, Mažoretkinje opatijske rivijere i Folklorni ansambl "Zora" Opatija. U 18:30 sati podijeliti će se 10-metarski štrudel od trešanja, a za glazbu zaduženi su Nicolas Kurelić band i Dino Dvornik tribute band.

image
Duje Klarić/Cropix

Po prvi puta na ovoj će manifestaciji svoje domaće proizvode prezentirati i gosti iz Slovenije, a rezultat je to nedavne posjete i izlaganja Turističke zajednice općine Lovran na Obrtničkom sajmu u Ilirskoj Bistrici u cilju povezivanja ovih pograničnih dijelova. Festival će biti i prodajnog karaktera te će se na njemu moći probati i kupiti široka paleta domaćih proizvoda od mliječnih proizvoda, suhomesnatih, meda, jaja, brašna, marmelada, čajeva i drugih delicija.

Vrijedne članice udruge "Ognjišće" iz Lovrana prezentirati će posjetiteljima dio etno zbirke izložene u Lignju a Udruga osoba s invaliditetom Opatija pripremila je svoje rukotvorine pa svojom donacijom možete pomoći ovoj udruzi a kući ponijeti jedan od njihovih radova i možda razveseliti mlađe ukućane.

Više informacija možete potražiti ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:29