Mnogima omiljeni obrok

Losos, avokado, jaja i granola: Poznata trattoria osim talijanskih klasika sada nudi i brunch

 Bojan Zibar/Ustupljena fotografija
Ponukani trendovima na gastro sceni i u Mime‘su u centru Zagreba obogatili su ponudu

Ako se nikada niste mogli odlučiti volite li više doručak ili ručak, kombinacija upravo ta dva obroka možda je idealna za vas, a Zagreb je postao bogatiji za još jedno mjesto koje je u svoj meni također uvrstilo popularne namirnice pretočene u jela idealna za uživanje u brunchu.

image
Bojan Zibar/Ustupljena fotografija

Ovoga puta nije riječ o lokaciji na Vrbanima na adresi Lopatinečka ul. 4, već u samom centru Zagreba, na adresi Petrinjska ulica 44. Mime‘s trattoria i pizzeria otvorena prije tri godine u gastro avanturu krenula je nudeći gostima prepoznatljive talijanske namirnice - od vrhunskih talijanskih sireva, preko mortadele i pršuta, do jela uobičajenih za dobru talijansku kuhinju kao što su risotto, carpaccio ili gnocchi i pizza. Od samog otvorenja pa do danas, Mime‘s trattoria i pizzeria je tako postala popularna adresa ljubitelja talijanskih delicija.

image
Bojan Zibar/Ustupljena fotografija
image
Bojan Zibar/Ustupljena fotografija

Širenjem poslovanja na nove lokacije, ovdje su se odlučili i na širenje gastro ponude. Jaja, avokado, losos, granola, voće i slične namirnice u fokusu su ponude. Brioche tost s pečenim špekom, poširanim jajem, hollandaise umakom i vlascem, bruscheta s kuhanom prešanom šunkom, kajganom, karameliziranim lukom i sjemenkama gorušice ili brioche tost s lososom samo su neka od jela u brunch ponudi. Za sve koji biraju zdravije obroke u ponudi je i granola sa svježim voćem i jogurtom koja osigurava idealnu dozu energije kroz nutritivno bogate namirnice.

image
Bojan Zibar/Ustupljena fotografija
image
Bojan Zibar/Ustupljena fotografija

Brunch je u posljednjih nekoliko godina postao vrlo popularan obrok. Baš poput samog imena, kombinacija je to jela koja se mogu posluživati tijekom doručka i ručka, a najčešće vrijeme kada restorani poslužuju ova jela je između 10 i 14 sati, a tako to čine i u Mime‘su. Inače, radno vrijeme im je od 11 do 23, a nedjeljom do 19 sati.

Osim na Vrbanima, Mime‘s posluje i na dvije lokacije u centru Zagreba. U Petrinjskoj 44 smješten je Mime‘s Bar, dok je na kućnom broju 42a u istoj ulici Mime‘s Pizzeria. Ako ste čuli za Mime‘s La casu, ona se nalazi u Svetvinčentu i ponudu bazira na jelima klasične istarske kuhinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:49