StoryEditor
ŠTO ĆE GOSTI TRAŽITI?

LUKSUZNI HOTEL SAN CANZIAN: “Svaka soba ima svoj poseban ulaz iz dvorišta. Kad smo radili hotel, nismo ni slutili da će to sad biti ključno.”

 
 Goran Sebelic / CROPIX

Kakva će biti sezona i što će u ovoj situaciji gosti tražiti? To je ono što muči mnoge turističke djelatnike, a nekako se logično nameće činjenica da će najbolje proći kuće za odmor na selu, luksuzne izolirane vile, privatan smještaj s posebnim ulazom, manji hoteli, kampovi… Sve ono što nema veze s klasičnom turističkom gužvom i gdje se turisti mogu odvojiti od drugih ljudi i bez straha od zaraze uživati u godišnjem odmoru nakon što su dva mjeseca bili zatvoreni kod kuće. Da je tome tako, već je proteklog vikenda posvjedočio mali raspršeni luksuzni hotel San Canzian nedaleko Buja u obliku istarskog sela koji može primiti 50 gostiju.

Buje, 210520.
Hotel Canzian uspjesno je krenuo s radom od kako su popustene mjere oko pandemije korona virusom. Hotel se izgradjen u obliku sela tako da svaka soba ima poseban ulaz kako bi se gosti osjecali sigurnije u ovo doba pandemije.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX
 

Čim su epidemiolozi dali zeleno svjetlo, prvi gosti ove predsezone, i to oni domaći, htjeli su isprobati sve ono što ovaj novi boutique hotel s pet zvjezdica nudi. Bio je to na neki način pokusni vikend nakon koronakrize. I sve je prošlo savršeno, čuli smo od direktora hotela Zorana Užara i direktorice prodaje Suzane Vrtičević Tica. Svi su oni zajedno s još 30 djelatnika s nestrpljenjem dočekali otvorenje hotela, a još više se raduju pak ovom vikendu kada će hotel biti pun.

- Riječ je o domaćim gostima kojima smo dali odlične ponude za vikend. To je tržište prepoznalo i bilo je predivno vidjeti goste u hotelu nakon toliko vremena što smo bili zatvoreni. Bila je to prava opuštena atmosfera, došlo je i nekoliko obitelji s djecom pa je bilo zabavno i na bazenu. Kao da epidemije nikad ni nije bilo. Ljudi su se zaželjeli otići negdje na odmor - pričaju nam Zoran i Suzana.

Buje, 210520.
Hotel Canzian uspjesno je krenuo s radom od kako su popustene mjere oko pandemije korona virusom. Hotel se izgradjen u obliku sela tako da svaka soba ima poseban ulaz kako bi se gosti osjecali sigurnije u ovo doba pandemije.
Na fotografiji: Zoran Uzar i Suzana Vrticevic Tica, menageri hotela
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX
 

No, ono što najviše goste privlači je činjenica da je kao stvoren upravo za ovakve situacije. Naime, svaka soba ima svoj poseban ulaz iz dvorišta. To je od početka bila zamisao jednog od suvlasnika hotela Leopolda Botterija, nekadašnjeg novinara Slobodne Dalmacije te začetnika maslinarske zadruge Bracchia i tvrtke Uje. Leo je, naime, s partnerom Sinišom Šareom odlučio u srcu gastro carstva Istre otvoriti mali hotel vrijedan četiri milijuna eura.

Buje, 210520.
Hotel Canzian uspjesno je krenuo s radom od kako su popustene mjere oko pandemije korona virusom. Hotel se izgradjen u obliku sela tako da svaka soba ima poseban ulaz kako bi se gosti osjecali sigurnije u ovo doba pandemije.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX
 

Nitko se naravno lani, kada se hotel otvarao, nije ni nadao da bi se ovakve situacije mogle dogoditi. - Sreća je htjela da smo hotel projektirali tako da svaka soba ima zasebni ulaz i vlastiti klimatizacijski uređaj. U situaciji epidemije to se pokazuje kao naša snažna komparativna prednost - veli nam Botteri. Hotel se pripremio sukladno svim mjerama za otvaranje, a prvi gosti su bili iz Zagreba i Rijeke. Već početkom lipnja počet će dolaziti i Slovenci, a polako i turisti s ostalih tržišta, posebice Austrijanci i Nijemci koji su lani bili glavni gosti hotela. Na svim ulazima su obavijesti o mjerama kojih se gosti moraju pridržavati, uz njih su i dezinfekcijska sredstva, a stolovi su raspoređeni tako da se poštuje propisana razdaljina. Nitko se ne smije zadržavati na šankovima pa su barske stolice trenutno uklonjene.

Buje, 210520.
Hotel Canzian uspjesno je krenuo s radom od kako su popustene mjere oko pandemije korona virusom. Hotel se izgradjen u obliku sela tako da svaka soba ima poseban ulaz kako bi se gosti osjecali sigurnije u ovo doba pandemije.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX
 

- Isto tako, kada se soba počisti i dezinficira, ona se zapečati. Ovaj vikend niti jedan gost primjerice nije tražio da čistačica ne ulazi u sobu svaki dan, iako je bilo i tih mogućnosti. Dakle, svi su bili dosta opušteni, ali su se naravno pridržavali mjera. Isto, tako molili su nas mnogi da skinemo maske dok ih poslužujemo. Nitko nije tražio ni da mu se doručak posluži u sobi. Sve je normalno funkcioniralo kao i prije ove krize - veli nam dalje Užar. Direktorica prodaje ističe da je ovo za njih bilo izazovno razdoblje jer su cijelo vrijeme radili, iako je hotel bio zatvoren.

Buje, 210520.
Hotel Canzian uspjesno je krenuo s radom od kako su popustene mjere oko pandemije korona virusom. Hotel se izgradjen u obliku sela tako da svaka soba ima poseban ulaz kako bi se gosti osjecali sigurnije u ovo doba pandemije.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX
 

- Trebali smo otvoriti 12. ožujka nakon stanke u siječnju i veljači, ali dan prije otvaranja svi su se hoteli morali zatvoriti. Trebala je ovo biti izvrsna predsezona, ali sada je na nama da uspijemo nadoknaditi koliko možemo. Znamo da to neće biti ni približno onome kako je trebalo biti, ali mnogi gosti su samo svoje rezervacije pomaknuli za neki drugi termin. Jedna je gošća zakupila cijeli hotel za organizaciju svoga rođendana i odlučila je, kako se to nije zbog svih mjera moglo organizirati, proslavu prebaciti za drugu godinu. Isto tako, gosti koji dolaze u srpnju, kolovozu i rujnu nisu otkazivali, pa se na kraju nadamo dobroj sezoni - ističe Vrtičević Tica.

Posebno ih veseli rujan koji je odavno u cijelosti bukiran. Ako sve bude u redu, nadaju se i da bi interes za listopad pa čak i studeni mogao biti veći nego lani kada su odradili svoju prvu sezonu nakon otvaranja sredinom ljeta. Isto tako, ovu su podužu pauzu iskoristili i da bi se čim bolje pripremili i u svojoj gastronomiji koju su preuzeli na sebe nakon što je prestala njihova suradnja s zagrebačkim restoranom Noel. Sami sada upravljaju restoranom koji je dobio naziv Luciano, a ovdje se sada može kušati prava istarska kuhinja - suvremeno prezentirana tradicionalna istarska jela poput maneštre, domaćih pljukanaca s tartufima ili šuga od boškarina s domaćim njokima.

Buje, 210520.
Hotel Canzian uspjesno je krenuo s radom od kako su popustene mjere oko pandemije korona virusom. Hotel se izgradjen u obliku sela tako da svaka soba ima poseban ulaz kako bi se gosti osjecali sigurnije u ovo doba pandemije.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX
 

- Ove smo zime jako puno vremena proveli pripremajući našu gastronomsku ponudu koja se evo konačno predstavlja s odgodom. Naš restoran i bar Luciano koji je nazvan po jedinom muškom stanovniku našeg sela koji je ujedno i dobavljač našeg restorana potpuno je spreman za sezonu. Najveća novost u ponudi našeg restorana je ‘comfort food’ ponuda koju imamo u Luciano baru tijekom cijeloga dana, a u našem restoranu čitav je meni za ručak sastavljen od jela kojima je zajednički nazivnik veličanje istarskih namirnica. Ponuda za ručak i cjenovno je prihvatljivija, a što je najvažnije prilagođena je potrebama naših gostiju - priča nam Botteri.

Još je lani Botteri najavljivao širenje ponude s wellness sadržajima, ali u planu ima i više toga. Naime, vlasnici San Canziana odlučili su pokrenuti projektiranje i izgradnju sedam malih rezidencija u neposrednoj blizini hotela. Jedan dio rezidencija bit će ponuđen na prodaju, a cijena je kako su nam kazali na upit.

Buje, 210520.
Hotel Canzian uspjesno je krenuo s radom od kako su popustene mjere oko pandemije korona virusom. Hotel se izgradjen u obliku sela tako da svaka soba ima poseban ulaz kako bi se gosti osjecali sigurnije u ovo doba pandemije.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX
 

- Vile će imati raskošni dnevni boravak, blagovaonicu, kuhinju i dvije sobe te vlastiti jacuzzi i direktni ulazak s terase u veliki bazen. Budući vlasnici vila moći će ih koristiti samostalno ili dati hotelu na upravljanje u razdoblju kada ih oni ne koriste. Gosti vila na raspolaganju će imati vrtlara, domaćicu, batlera i vip conciergea i pristup svim sadržajima hotela. Rezidencije će biti uređene u istom stilu kao i hotel, a kako bi se maksimalno uklopile u ambijent izgledat će kao da su se u Mužolinima Donjim nalazile oduvijek. Početak gradnje rezidencija očekuje se tijekom sljedeće godine - zaključio je Botteri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:20