DOBRA PREPORUKA

Mali hrvatski proizvođač radi odličnu tjesteninu, njihove nove spaghette ubrajamo među najbolje koji se kod nas nude

Ako ste neprestano u potrazi za dobrom tjesteninom, stanite! Hrvatski brend Bronza na tržište je upravo izbacio novi proizvod

O malom hrvatskom brendu tjestenine Bronza već smo pisali, i to kada su se tek pojavili na domaćem tržištu, a sada su nas ponovno razveselili novim proizvodom. Svojim kupcima, naime, predstavili su spaghette, šesti po redu oblik tjestenine koji sada nude, a ono po čemu se upravo njihov proizvod razlikuje od većine ostalih, komercijalnih na tržištu je grublja površina zbog koje se umak ljepše i bolje lijepi za samu tjesteninu.

Njihova tjestenina oblikuje se brončanim kalupima, zbog kojih na kraju dobiva upravo tu hrapavu površinu (svoje spaghette nazivaju i najhrapavijima na tržištu), kako to i objašnjavaju na pakiranju spaghetta. Svoju tjesteninu rade od krupice durum pšenice i vode.

image
Lidija Lončarić/

Iza brenda Bronza pasta inače stoji Rudi Ošker, koji i sam voli i često eksperimentira s kuhinjom pa su sve njegove tjestenine rezultat osobnog testiranja. Sve tjestenine mogu se kupiti u Mrkvica prodavaonicama, Friškoteci, Veronika Delikatesama, u Konzumu, a odnedavno i u Kaufland supermarketima. Ipak, iako je tjestenina kvalitetnija od većine koje se kod nas nude, posebice u supermarketima, cijena je nešto viša. Mi smo 500 grama spaghetta u Mrkvici platili čak 4,50 eura.

image
Lidija Lončarić/

Kada smo ove spaghette već imali u rukama, odlučili smo ih testirati na najjednostavniji način. Skuhali smo ih u pošteno posoljenoj vodi, a kada su nakon 10-ak minuta omekšale, dio vode smo procijedili, a dio odvojili, vratili ga u tjesteninu i dodali tri kockice maslaca i šaku ribanog grana padano sira. Sve smo dobro pomiješali, kratko kuhali kako bismo dobili kremasti umak, začinili soli i paprom i na kraju posipali peršinom (koji, naravno, nije obavezan). Bronza pasta pripremljena na ovaj način, moramo priznati, prilično nam se svidjela.

image
Lidija Lončarić/

Ostala je blago žilava, al dente, umak se odlično zalijepio za nju i cijelu smo porciju pojeli brže nego što smo planirali. Budući da tjesteninu ne jedemo često, 500 grama potrajat će nam još za ručak ili dva, ovisno o broju osoba za našim stolom, pa nam se ova kupovina pokazala više prilično uspješnom.

Svakako vrijedi napomenuti da je ovo najskuplja tjestenina koju Bronza nudi, cijene ostalih oblika kreću se oko 3 eura za 500 grama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2025 02:59