UMJESTO BUREKA

Mali lokal u centru grada nudi sushi role koje se jedu kao sendvič, cijene od 1,90 do 3 eura

 Mr Miyagi Sushi Instagram/
Nedavno smo naletjeli na neobičan prizor u središtu grada pa smo se raspitali o čemu je točno riječ

Prolazeći zagrebačkom Importanne gallerijom, nedavno smo u jednom od manjih lokala u nizu, koji nosi naziv Mr. Miyagi i nudi samo sushi, vidjeli nešto na što do sada u Zagrebu još nismo naletjeli. Naime, jedan je kupac iz lokala izašao sa sushi rolom upakiranom u malu papirnatu vrećicu i u hodu je nastavio jesti, poput bureka ili klipića. Zavirili smo potom u Mr. Miyagi i provjerili o čemu je točno riječ pa shvatili da ovdje nude nešto što zovu Miyagi sushi role te da je u pitanju zapravo sushi koji nije narezan i praktičan je za konzumiranje "s nogu".

image
Mr Miyagi Sushi Instagram/

Role nude u nekoliko varijanti, s lososom i avokadom, paniranim kozicama u panko mrvicama, zatim kombinaciju tune i avokada, pa spoj lososa, avokada i krastavca, nude i tofu s wakame salatom od morskih algi i krastavcima, ali i varijante s pečenom patkom, tempura povrćem, pečenom teriyaki piletinom i katsu piletinom.

image
Mr Miyagi Sushi Instagram/

Cijene za cijelu rolu kreću se od 1,90 za tempura povrće i tofu wakame role do 3 eura za tuna i losos avokado te panko kozice. Na njihovoj web stranici nije navedeno kolika je točno gramaža sushi rola, no rekli bismo kako bi vrlo lako mogle biti zamjena za kakvo pecivo iz jedne od pekarnica koje se nalaze na samo nekoliko koraka od Mr. Miyagija.

image
Mr Miyagi Sushi Instagram/

Moguće da je ideja došla od japanskog ehomakija, role koje se radi od sedam sastojaka (jer je sedam sretan broj), ne smije se rezati jer rezanjem se, vjeruje se, reže sreća onog tko je jede, a jede se u tišini kako bi se u miru mogla zaželjeti želja. Također, jede se tako da se okreće u smjeru sreće, koji se prema ying yang filozofiji mijenja svake godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:35