Ovog četvrtka, 16. svibnja, na Krku se sprema, kako najavljuju iz Vile Rove, pravi mali gastro spektakl. Nagrađivani chef Marin Pleše kuhat će večeru u četiri slijeda, a njegovu će hranu pratiti kokteli ekipe iz zagrebačkog bara Peaches and Cream.
Svakako vrijedi dodati kako je Marin Pleše nedavno osvojio trofej za mladog talenta godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau za Hrvatsku, a Restoran Vila Rova uvršten je među 300 top restorana Hrvatske koji se ističu svojom inovativnošću, kvalitetom i autentičnošću. Također, s nama je u ožujku podijelio i priču o stažiranju u jednom od najboljih restorana na svijetu, španjolskom El Celler de Can Roca, o čemu više možete pročitati ovdje.
Riječ je, dakle, o mladom chefu koji neprestano teži usavršavanju i učenju te jednom od onih na koje svakako vrijedi obratiti pažnju. A večera u četvrtak dobra je prilika da to i učinite.
Večera će, kako najavljuju iz Vile Rove, biti upotpunjena koktelima barmena koji već niz godina predvode hrvatsku barsku scenu i ruše predrasude o koktelima kao šarenim slatkim pićima te s velikom ljubavlju mijenjaju poimanje koncepta koktela. Godinama se educiraju u poznatim svjetskim barovima i školama, i postavljaju vrlo visoke ljestvice u kvaliteti ponude koktela. Sada donose svoju ekspertizu na Krk gdje će gosti moći uživati u šest koktela koja su barmeni osmislili kako bi idealno popratili svaki slijed večere inspirirane Krkom. Više o ekipi iz Peaches&Cream možete pročitati ovdje i ovdje.
Cijena večere od četiri slijeda i šest koktela je 95 eura po osobi, a rezervacije se vrše putem službene stranice Vile Rova ili telefonskim putem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....