DOBRA IDEJA ZA IZLET

Malo drugačija večera na Krku! Marin Pleše i ekipa iz Peaches&Cream uparuju hranu i koktele

 Berislava Picek/Cropix
U restoranu Vila Rova u Malinskoj, chef Marin Pleše i barmeni iz Peaches and Cream bara pripremaju zanimljivu večeru u 4 slijeda

Ovog četvrtka, 16. svibnja, na Krku se sprema, kako najavljuju iz Vile Rove, pravi mali gastro spektakl. Nagrađivani chef Marin Pleše kuhat će večeru u četiri slijeda, a njegovu će hranu pratiti kokteli ekipe iz zagrebačkog bara Peaches and Cream.

Svakako vrijedi dodati kako je Marin Pleše nedavno osvojio trofej za mladog talenta godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau za Hrvatsku, a Restoran Vila Rova uvršten je među 300 top restorana Hrvatske koji se ističu svojom inovativnošću, kvalitetom i autentičnošću. Također, s nama je u ožujku podijelio i priču o stažiranju u jednom od najboljih restorana na svijetu, španjolskom El Celler de Can Roca, o čemu više možete pročitati ovdje.

Krk na tanjuru koncept je večere gdje jednom mjesečno restoran Vila Rova svojim gostima nudi jedinstveno tematsko gastronomsko putovanje otokom Krkom, sastavljeno od lokalnih namirnica tehnikama kuhanja iz cijelog svijeta.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Riječ je, dakle, o mladom chefu koji neprestano teži usavršavanju i učenju te jednom od onih na koje svakako vrijedi obratiti pažnju. A večera u četvrtak dobra je prilika da to i učinite.

Večera će, kako najavljuju iz Vile Rove, biti upotpunjena koktelima barmena koji već niz godina predvode hrvatsku barsku scenu i ruše predrasude o koktelima kao šarenim slatkim pićima te s velikom ljubavlju mijenjaju poimanje koncepta koktela. Godinama se educiraju u poznatim svjetskim barovima i školama, i postavljaju vrlo visoke ljestvice u kvaliteti ponude koktela. Sada donose svoju ekspertizu na Krk gdje će gosti moći uživati u šest koktela koja su barmeni osmislili kako bi idealno popratili svaki slijed večere inspirirane Krkom. Više o ekipi iz Peaches&Cream možete pročitati ovdje i ovdje.

image
Marko Miščvić/Cropix

Cijena večere od četiri slijeda i šest koktela je 95 eura po osobi, a rezervacije se vrše putem službene stranice Vile Rova ili telefonskim putem.

MENI: Večera Krk na Tanjuru & Uparivanje sljedova s koktelima bara Peaches& Cream

BRANCIN Carpaccio od brancina; Marinirane jadranske kozice; Emulzija od pinjola; Marinirane žute rajčice; Dressing od citrusa

NJOKI I ŠKAMP Domaći njoki od krumpira; Kvarnerski škamp; Umak od škampa; Pate de brick

JANJETINA Sporo pečena janjeća koljenica; Pire od pastrnjaka; Kupus i kiseljena gorušica; Crumble od cvjetače; Janjeća brizla

PRESNAC Tortica sa svježom skutom; Sladoled od korice limuna; Hrskavo mlijeko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 18:00