Za čobanac:
| 2 kg junetine 2 kg svinjetine 2 kg luka 2-3 mrkve 3 korijena peršina pola korijena celera 6-8 češnjeva češnjaka goveđi temeljac, oko 2 litre bijelo vino, oko 2 dl 6 listova lovora peršinov list slatka mljevena crvena paprika dimljena mljevena paprika ljuta mljevena paprika ili suha papričica sol, papar mast |

Priprema:
Naložiti vatru i postaviti kotlić. Nasjeckati luk pa ga popržiti na masti i podlijevati s malo vode da ne zagori. Kada luk uvene i postane staklast dodati meso narezano na kockice, kratko ga popržiti pa ubaciti u kotlić nasjeckano korjenasto povrće, češnjak i lovorov. Podliti temeljcem pa kuhati dok meso ne bude mekano, oko dva sata. Povremeno podliti temeljcem i dodati bijelo vino. Pred kraj kuhanja dodati peršinov list i sve začine. Ostaviti da se još kratko krčka na laganoj vatri, po potrebi doliti još temeljca ili vode. Čobanac ne smije biti gust kao gulaš, ali ni rijedak kao juha.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....