Place market

Marin Rendić se vraća na Dolac i to s pravom poslasticom za ljubitelje svinjetine

 Press Place Market
Ako još niste čuli za suckling pig, onda je vrijeme da ga probate, jer je riječ o praščiću poznatom po mekom mesu i hrskavoj kožici nakon pečenja

Iskoristite lijepo vrijeme i u petak 29. rujna nakon posla posjetite još jedan PLACe market na zagrebačkom Dolcu jer se, nakon kraće pauze, na ovaj popularni street food festival vraća chef Marin Rendić iz Bistroa Apetit i to sa specijalitetom po imenu suckling pig. Kao što i samo ime govori, riječ je o dojenim mladim praščićima poznatim po vrlo meko mesu i hrskavoj kožici nakon pečenja, a Rendić će ga pripremiti na svoj signature način. No, želite li probati ovo Rendićevo jelo svakako požurite jer iz organizacije poručuju da su količine ograničene i da će ovaj specijalitet vjerojatno brzo nestati iz ponude.

image

Marin Rendić

Press Place Market

Kao što već vjerojatno znate, PLACemarket nacionalni je projekt revitalizacije tržnica koji je od svog početka u travnju donio jednu sasvim novu energiju u domaći street food. Osim što je uspio u svojem naumu oživljavanja tržnica diljem Hrvatske nakon radnog vremena, uspio je pokazati da se u formi street fooda može kuhati gotovo sve.

image

PLACe Market

Press Place Market

U Zagrebu se tijekom rujna i listopada pod sloganom "Petkom jedemo na Dolcu" ovaj festival organizira svakog sunčanog petka na Tržnici Dolac od 18 sati, kada kuhaju poznati zagrebački chefovi kao što su Mario Mihelj, Katarina Vrenc iz Sopala, Ivana Bekavac, Christian Misirača iz Nautic cluba Pojoda, Igor Gudac iz Brooma 44, ekipa iz Gastronomada i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:30