KUHAR U SUDNICI

Mario Batali oslobođen je optužbe za silovanje: "Natali Tene je lagala je zbog slave i novca!"

 Joseph Prezioso/Afp
Završeno suđenje slavnom kuharu koji je optužen za seksualno uznemiravanje i silovanje.

Mario Batali, slavni kuhar koji je nekoć upravljao višemilijunskim gastronomski carstvom i vodio dnevni TV talk show, u utorak je proglašen nevinim po točkama optužnice u kojoj su navedeni napad i zlostavljanje.

Sudac James Stanton donio je presudu na Općinskom sudu u Bostonu nakon dvodnevnog suđenja koje je plijenilo pažnju medija zbog svjedočenja tridesetdvogodišnje Natali Tene koja je rekla da ju je gospodin Batali nasilno poljubio i zgrabio tijekom kasnonoćnog selfija u bostonskom baru u travnju 2017.

image
Joseph Prezioso/Afp

Sudac Stanton zaključio je suđenje riječima da gospođa Tene “ima značajne probleme s vjerodostojnošću”.

Gospodin Batali, 61, nasmiješio se i kimnuo glavom nakon što je sudac pročitao oslobađajuću presudu. Gospođa Tene je sjela u stražnji dio sudnice i otišla čim je presuda pročitana.

Batali nije svjedočio, a njegov tim obrane nije pozvao svjedoke; u ponedjeljak se odrekao prava na suđenje s porotom. Da je proglašen krivim, prijetilo bi mu do dvije i pol godine zatvora te bi se morao prijaviti kao seksualni prijestupnik.

U svojoj završnoj riječi, odvjetnik gospodina Batalija, Tony Fuller, rekao je da je gospođa Tene "lagala iz zabave i zbog novca", referirajući se na tužbu koju je podnijela protiv kuhara.

Nakon presude, Kevin Hayden, okružni tužitelj okruga Suffolk, dao je izjavu u kojoj je izrazio razočaranje i priznao kako žrtvi može biti teško razgovarati o seksualnom napadu.

- Kada je pojedinac koji je počinio tako odvratan čin u poziciji moći ili slavne osobe, odluka o prijavi napada može postati još izazovnija i zastrašujuća", rekao je.

Gospodin Batali, nekoć voditelj emisije o kuhanju ABC-a "The Chew", jedan je od nekoliko istaknutih kuhara i ugostitelja koji su se suočili s optužbama za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje koje su se počele objavljivati u jesen 2017. u sklopu #MeToo kretanja u gradovima poput New Yorka, San Francisca i New Orleansa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:32