Velika promjena na vrhu

Mario Mandarić dolazi u Noel: Jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom ima novog chefa

Mario je dobro poznato lice u svijetu gastronomije, a uz zvjezdanu reputaciju i neosporiv talent, u respektabilni zagrebački restoran donosi svježu perspektivu i inovaciju

Noel, jedini restoran u Zagrebu Michelinovom zvjezdicom i poznato mjesto cijenjeno po iznimnoj visokoj gastronomiji i jedinstvenom iskustvu za sva osjetila, s ponosom predstavlja novog glavnog kuhara - Marija Mandarića. Mario je dobro poznato lice u svijetu gastronomije, a uz zvjezdanu reputaciju i neosporiv talent, u Noel donosi svježu perspektivu i inovaciju.

Mandarić se etablirao kao jedan od najboljih mladih kuhara u industriji, stekavši pohvale za svoj kreativni pristup, predanost pronalaženju najkvalitetnijih sastojaka i nepokolebljivu strast prema umjetnosti fine dininga. Mario će tako od ove jeseni voditi Noelovu kuhinju i nadahnuti tim na stvaranje novih inspirativnih kulinarskih doživljaja.

"Suradnja s Noelom s ovime je dobila svoj lijep nastavak, s obzirom kako sam već bio glavni chef u u Noelu Buje. Jako me veseli novi izazov u karijeri i iskustvo rada u jedinom restoranu u Zagrebu s Michelinovom zvjezdicom. Vjerujem da ćemo zajedničkim trudom nastaviti jednu sjajnu priču, u koju ću se potruditi uklopiti svoj prepoznatljivi stil kuhanja s Noelovim potpisom", izjavio je Mandarić.

image
Ante Cizmic/Cropix

U svojoj 31 godini Splićanin Mario Mandarić se može pohvaliti impresivnom biografijom. Kuhao je u najboljim svjetskim restoranima, od Tajlanda, gdje je posjedovao vlastiti restoran u koji su dolazili brojni poznati iz svijeta Hollywooda. do Engleske, u kojoj je radio u The Fat Duck - najboljem restoranu na svijetu s čak tri Michelinove zvjezdice. Uz to, Mario je uvršten i na listu trideset najutjecajnijih ljudi u Europi ispod 30 godina, i to zbog svog iznimnog humanitarnog rada - naime, sa suprugom Mateom, Mario gradi bunare u Africi.

image

Mario Mandarić

Press

"Uzbuđeni smo zbog ovog novog poglavlja u Noelu! Nastavljamo u istom tempu, cijeli tim je na okupu, od servisa do bara na čelu s novim chefom Mariom Mandarićem, za kojeg vjerujemo kako će našim gostima nastaviti pružati ultimativna gastronomska putovanja koja spajaju najfinije namirnice s inovativnim tehnikama, ali sa svježom perspektivom i novim tehnikama i načinima razmišljanjima", rekli su iz Noela.

Što se tiče dosadašnjeg glavnog chefa Brune Vokala, on u Noelu ostaje do sredine studenog nakon čega se prema informacijama koje smo dobili iz pouzdanih izvora, vraća u dubrovački restoran 360 u kojemu je nekad radio kao sous chef.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:09