Otkad je krajem prošle godine preuzeo kuhinju Noela, tada jedinog restorana s Michelinovom zvjezdicom u Zagrebu (u međuvremenu im se pridružila i ekipa iz Dubravkinog puta), chef Mario Mandarić ne prestaje s iznenađenjima. Nedavno je tako najavio otvorenje novog brunch restorana u centru Zagreba, a sada nam je otkrio i da je krenuo s pripremama za svoj prvi restoran izvan granica zemlje, i to u Beogradu.
Kako nam je rekao, u projektu sudjeluje velik broj prilično zanimljivih ljudi, od Srbije do Turske, gdje će se i izrađivati namještaj za restoran. Imat će 40 sjedećih mjesta i otvoren kuhinjski pass dužine pet metara, a cjelokupna površina restorana iznosit će čak 400 metara kvadratnih.
Ono još važnije, u pitanju je fine dining restoran u kojem će se kuhati sezonski i sva hrana bit će pripremljena od lokalnih namirnica, koje će dobavljati od tamošnjih malih proizvođača.
"Jako sam uzbuđen zbog otvaranja ovog restorana, jer iako je Noel moj dom i moj centar, ovo je restoran kojemu sam sam birao dizajn i u potpunosti dizajnirao kuhinju pa me raduje vidjeti kako sve te ideje s papira iz dana u dan postaju stvarnost", rekao nam je Mario.
Dodao je kako je trenutno u fazi potrage za osobljem i pregovaranja s lokalnim farmerima koji svoje proizvode uzgajaju u okolici Beograda.
"Nevjerojatno mi je vidjeti što sve ljudi ovdje rade i na koje načine", rekao nam je Mario i u kratkom razgovoru otkrio kako otvorenje planira krajem godine.
"Dugo se ovo kuha, ali sada je napokon došlo vrijeme da se za to i sazna", zaključio je naš poznati chef.