RITAM SCENE

Mario Mandarić: ‘Našem timu u kuhinju Noela priključuju se jake snage iz Argentine‘

U zagrebački Noel stiže pojačanje, chef Mario Mandarić otkriva da se timu u kuhinji priključuju novi članovi s velikim iskustvom

Kako nam je ovih dana otkrio chef Noela Mario Mandarić, u kuhinju jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom uskoro iz Argentine stiže veliko pojačanje - Roxana Neboa i Santiago Lulich. Riječ je o talentiranim mladim chefovima koji su svoje karijere gradili u svjetski poznatim restoranima, a prije dolaska u Noel oboje su radili u Treschi, restoranu koji se nalazi u Buenos Airesu, ima jednu Michelinovu zvjezdicu i nalazi se na 98. mjestu na listi najboljih na svijetu prema izboru 50 Best Restaurants.

"Roxana i Santiago dolaze nam kao pojačanje u kuhinji i postojećem timu. Santiagov djed je bio Hrvat i zbog istraživanja detalja o njegovim korijenima žele se zajedno preseliti u Hrvatsku", rekao nam je Mandarić u kratkom razgovoru.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Vedran Peteh/Cropix

Važno je dodati i kako Roxana i Santiago imaju prilično bogate životopise. Roxana je, naime, radila kao sous chefica u ranije spomenutom Trescha restoranu, a prije toga skupljala je iskustvo u kuhinjama restorana u Francuskoj, Španjolskoj, Engleskoj i Argentini. Radila je i u Jean-Georges restoranu na Manhattanu, koji trenutno ima dvije Michelinove zvjezdice.

Santiago je, pak, research and development head chef u testnoj kuhinji Trescha restorana, gdje je, među ostalim, zadužen za mentoriranje novih članova tima, a neki od chefova koji su uz njega rasli danas su prilično uspješni u svom poslu.

image
Ustupljena Fotografija

Trescha je inače restoran chefa Tomasa Treschanskog, koji se u Buenos Aires vratio nakon rada u kuhinjama po cijelom svijetu. Nalazi se u vili Crespo, koja osim velike blagovaonice, ima i bar s impresivnom kolekcijom viskija te ostakljenu terasu, ali i dugačak šank oko kojeg može sjediti 10 gostiju koji su zatim neprestano u kontaktu s kuharima.

Meni u Treschi mijenjaju svaka tri mjeseca i sastoji se od 15 sljedova malih zalogaja. Fokusiraju se na sezonu i tehnike, a posebno se ponose upravo svojim prostorijama za istraživanje i razvoj, u kojima radi i Santiago Lulich, koji uskoro dolazi u Noel. Restoran Trescha Michelinovu zvjezdicu dobio je nakon samo sedam mjeseci rada.

Još uvijek nije poznato na kojim će pozicijama Roxana i Santiago u Noelu raditi, ali sudeći prema riječima chefa Mandarića, cijeli tim itekako se veseli njihovom dolasku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:09