Službena potvrda

‘Mario Mandarić sada je suvlasnik Noela, uskoro otvaramo nove pekarnice, burger barove i wine bar‘

Razgovarali smo, sada i službeno, s vlasnicima zagrebačkog restorana Noel - Ivanom Jugom i Marijem Mandarićem. Otkrili su nam novosti i planove...

Nakon što je prije tri mjeseca postao glavni chef jedinog restorana s Michelinovom zvjezdicom u Zagrebu i tim potezom izazvao najrazličitije reakcije brojnih aktera domaće gastronomske scene, Mario Mandarić već je uskočio u novu ulogu. Zajedno s Ivanom Jugom, dosadašnjim suvlasnikom i sommelierom preuzeo je vlasništvo nad Noelom, a sada su samo za Dobru hranu oboje to i službeno potvrdili.

"S Noelom smo stvarno daleko došli, ponosimo se svim uspjesima koje smo do sada postigli i smatramo da s Marijem možemo još dalje. Smatramo da je on osoba s kojom će Noel rasti i razvijati se u pravom smjeru. Želimo sigurnost i želimo da on isto osjeća ovdje i s nama, da zajedno idemo prema još većim ciljevima koje smo zacrtali. Nas dvojica smo sada vlasnici Noela", rekao nam je Ivan Jug.

image
Berislava Picek/Cropix

"Tako je, ulazim u vlasničku strukturu kao partner. Ivan i ja odlično funkcioniramo kao prijatelji, a sada i kao poslovni partneri. Suradnju smo započeli još prije nekoliko godina u San Canzianu, a onda se ovdje ponovno spojili. Očito je to tako trebalo biti", nadovezao se Mandarić.

VELIKI INTERVJU S MARIJEM MANDARIĆEM PROČITAJTE OVDJE

Oboje smatraju da je ovo odlično vrijeme za okretanje nove stranice, posebice zato što cijeli projekt planiraju proširiti. Uskoro, naime, otvaraju još dvije pekarnice, od kojih bi se prva trebala otvoriti već kroz 10-ak dana u zagrebačkoj Masarykovoj ulici. Zatim je u planu otvaranje dva burger bara, na Iblerovom trgu i u Skalinskoj ulici, a potom i otvaranje wine bara na Europskom trgu.

"Noel je cijelo ovo vrijeme išao u dobrom smjeru, postigli smo sjajne rezultate, jako smo ponosni na sve što smo ostvarili, na chefove koji su ovdje do sada radili, ali došlo je vrijeme da tu priču malo nadogradimo. Noel će od sada biti naša krovna institucija, on će i dalje biti fine dining restoran, to je ono na čemu će ovdje uvijek biti fokus, ali uz to, do lipnja ove godine planiramo otvoriti i nekoliko novih lokala. Naša nova pekarnica u Masarykovoj već je gotovo spremna za otvaranje.

image
Berislava Picek/Cropix

Wine bar ćemo otvoriti na Europskom trgu, a u istom prostoru nalazit će se i koktel bar i nudit će se zalogaji kao što je sourdough pizza i slično. Ja ću raditi vinsku listu, naš barmen Karlo Ferenčak, koji je u Noelu od samih početaka, bit će zadužen za koktele, a hranu će osmisliti glavni pekar Domagoj i Mario. Što se tiče burger bara, prvi bi trebao biti otvoren početkom travnja. Baš smo krenuli žestoko u ovu godinu, jako puno radimo i ne planiramo uskoro stati", otkrio nam je Ivan Jug planove.

image
Berislava Picek/Cropix

Osim novih projekata kojima će se, sigurni smo, mnogi ljubitelji nešto opuštenijih formata posebno razveseliti, Mario Mandarić i Ivan Jug neprestano rade na novim idejama i postavljaju nove ciljeve u samom Noelu. Kako nam je otkrio Mandarić, već su neko vrijeme u intenzivnoj potrazi za što više kvalitetnih proizvođača kako bi gostima nudili jela pripremljena od samo najboljih, lokalnih i domaćih namirnica, a uskoro kreću i s gostovanjima.

"Prvi nam dolazi Michael Gollenz iz restorana Alfred Keller, koji je moj dobar prijatelj i kojeg jako cijenim kao chefa, a potom bi trebali doći i neki stvarno vrhunski inozemni chefovi. Puno se fokusiramo na zero waste, na lokalno i domaće i uskoro će čak 98 posto namirnica koje koristimo dolaziti od malih OPG-ova iz okolice Zagreba.

image
Berislava Picek/Cropix

Već sam pričao i o projektu o sklopu kojeg ćemo saditi voćke u školama, a plan nam je i, kada te voćke daju plodove, od njih raditi džemove, kompote i sve što se skupi od prodaje dalje uložiti u djecu. Velika mi je želja zapravo raditi s djecom, pokazati im kako hrana nastaje, izgraditi to nekakvo poštovanje prema cijelom procesu nastajanja hrane i mislim da je edukacija djece općenito iznimno važna. Trenutno sam stvarno zadovoljan kako sve zajedno napreduje.

image
Berislava Picek/Cropix
image
Berislava Picek/Cropix

Općenito smatram da je Noel savršena platforma za iskočiti, napraviti iskorak. Već godinama je to jedan od najboljih restorana u Hrvatskoj, ali mislim da dugo stoji na jednom mjestu i volio bih cijelu ovu priču pogurati još malo dalje. Mislim da kao tim imamo veliki potencijal sve zajedno staviti na jednu razinu više. Puno je to odgovornosti, ali jako je uzbudljivo i jako me sve ovo veseli“, rekao nam je Mario Mandarić, a Ivan Jug zatim zaključio: "Mislim da je upravo Mario ono što Noelu sada treba i mislim da se sve kreće u dobrom smjeru. Imamo sjajan tim, neki ljudi su s nama od samih početaka, drugi već godinama, Mario je u kuhinju doveo fantastične mlade ljude i sve ovo može biti samo jedna još ljepša i bolja priča."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 12:13