OGLASILI SE I IZ NOELA

Mario Mandarić više ne kuha u Noelu, otkrio razloge odlaska: "Restoran ide u smjeru koji mi više ne odgovara"

Nakon što se povukao i iz vlasničke strukture i s mjesta glavnog chefa, Mario Mandarić, kako nam je rekao, definitivno zatvara poglavlje Noela i po prvi put otkriva što ga je navelo na taj potez

Mario Mandarić, bivši chef i suvlasnik zagrebačkog Noela, restorana koji još 2019. godine, u vrijeme kada je tamo kuhao chef Goran Kočiš, nagrađen Michelinovom zvjezdicom i dugo je bio jedini zagrebački restoran s tim priznanjem, u potpunosti je napustio restoran, kako vlasnički, tako i operativno.

Nakon odlaska Ivana Juga i Jurice Novaka iz Noela, kako nam je rekao, Mandarić je nastavio svoju priču u restoranu, na kraju ipak odlučivši prodati svoj vlasnički udio. Unatoč tome, ostao je aktivan kao glavni chef no već tada se među poznavateljima scene postavljalo pitanje koliko će Mandarić ostati vezan uz restoran, s obzirom na brojne druge projekte kojima se paralelno bavi.

image
Biljana Blivajs/Cropix

Podsjetimo, osim što vodi vlastitu konzultantsku firmu fokusiranu na korporativne gastronomske projekte, Mandarić stoji i iza koncepta Bistro 96, mjesta koje, kako sam kaže, vidi kao prostor osobne slobode, te u kojem i sam najradije jede s partnerima.

Ovih dana kontaktirali smo Mandarića kako bismo iz prve ruke doznali detalje njegova odlaska iz Noela. Potvrdio nam je da je, osim što je ranije izašao iz vlasničke strukture, sada napustio i poziciju glavnog chefa.

"Noel mi već duže vrijeme nije primarni izvor prihoda, već je to moja konzultantska firma koja se bavi razvojem korporativnih gastronomskih koncepata. Noel ide u novom smjeru, koji nije toliko na putu hard core fine dininga, što me osobno jedino i zanima", izjavio je Mandarić.

image
Berislava Picek/Cropix

Dodaje kako želi više vremena posvetiti obitelji te ne vidi smisao u ostajanju u projektu čija filozofija više nije u skladu s njegovim profesionalnim interesima. Iako je, kako kaže, organizirao poslovanje u Noelu tako da može neometano funkcionirati do dolaska novog chefa, Mandarić potvrđuje da ne stoji više iza jela koja se poslužuju u restoranu.

Mandarić nam je rekao i kako je baš on, u jednom od najizazovnijih trenutaka za restoran, pronašao investitore i na taj način spasio Noel od zatvaranja.

"To je bilo vrlo stresno razdoblje, restoran mi je tada jako puno značio", priznaje.

image
Press/

Danas su, međutim, prioriteti drugačiji. Kada je riječ o budućnosti Bistroa 96, ona je još uvijek neizvjesna, u igri su moguće lokacijske promjene, kao i uključivanje vanjskih investitora koji bi mogli oblikovati daljnji razvoj koncepta.

Na pitanje što slijedi, Mandarić odgovara: "Trenutno mi je fokus na obitelji i na tome da završim pilotsku obuku, dijeli me još dvadesetak sati leta od pilotske dozvole."

Pa tko zna, možda nas u budućnosti čeka fine dining iskustvo i visoko među oblacima, našalili smo se. U međuvremenu, ostaje pitanje tko će preuzeti kormilo Noela, koji s Mandarićevim odlaskom ulazi u novu fazu svog poslovanja.

Izvor blizak Noelu nam, pak, nije htio potvrditi ime novog chefa, ali saznali smo kako imaju velike planove i dodali kako koncept ne planiraju mijenjati. Upravo suprotno, s novim chefom, ime kojeg će otkriti uskoro, voljeli bi krenuti u lov na drugu zvjezdicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 07:31