Ima milijarde i ranč

Mark Zuckerberg o novom biznisu: ‘Želim proizvoditi najkvaliteniju govedinu na svijetu‘

 Josh Edelson/Afp
Milijarder je otkrio da uzgaja dvije pasmine goveda, a zanimljivo je i čime ih planira hraniti i pojiti

"Počeo sam uzgajati stoku na ranču Ko‘olau na Kauaiju, a cilj mi je proizvesti najkvalitetniju govedinu na svijetu. Goveda su wagyu i angus, bit će hranjena brašnom od makadamije, a pit će pivo koje proizvodimo na imanju", dio je objave koju je Mark Elliot Zuckerberg, američki računalni programer, vlasnik, direktor te glavni kreator Facebooka (Meta), najveće društvene mreže na svijetu, objavio na privatnom Instagram profilu. I tako je potvrdio glasine da ulazi u nove poslovne vode, što su neki svjetski mediji već dali naslutiti.

Kako na havajskom otoku Kauai, zbog kojeg je nedavno došao u središte pozornosti jer je na njemu sagradio bunker, ima i 100 milijuna vrijedan ranč Ko‘olau, iskoristio ga je da na njemu uzgaja angus i wagyju krave.

Ovaj 39-godišnjak "težak" 126,5 milijardi američkih dolara sve je dobro promislio. Krave će biti u slobodnom uzgoju, dohranjivat će ih brašnom od makadamije i pivom koje također proizvode na ranču.

"U sadnji stabla makadamije pomažu moje kćeri koje brinu i o našim životinjama raznih vrsta. Još smo na početku putovanja i zanimljivo je razvijati ga svake sezone. Od svih mojih projekata, ovaj je najukusniji", zaključio je u objavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:30