VELIKI USPJEH

Maša Salopek iz Hiše Franko proglašena je najboljom pastry cheficom na svijetu

 @hisafranko Instagram/
Hrvatska slastičarka sa slovenskom adresom proglašena je pastry cheficom godine

Na jučerašnjoj dodjeli nagrada The Best Chef, koja je održana u Amsterdamu, slastičarka Hiše Franko Maša Salopek proglašena je najboljom pastry cheficom na svijetu. Maša je inače Hrvatica, a dio je tima chefice Ane Roš već godinama. Osim Maše, i sama Ana Roš uvrštena je na visoko sedmo mjesto na listi 100 najboljih chefova na svijetu.

Maša Salopek pohađala je Kulinarski institut KUL IN, a prije nego što je započela svoju karijeru u slovenskoj Hiši Franko, restoranu s dvije Michelinove zvjezdice, najviše ju pamtimo po angažmanu u Plavom podrumu. Zanimljivo je spomenuti i da, kada smo prošle godine posjetili cheficu Anu Roš i njezin tim u kuhinji Hiše Franko, talentirana Maša nam je otkrila da je sladoled od kiselog mlijeka s malim češerima planinskog bora i suhim šljivama jedan od najboljih koje je ikad napravila. Mi smo ga kušali i doista se radilo o vrlo zanimljivom desertu.

Dobro je spomenuti i kako je izbor The Best Chef inače je jedan od najprestižnijih, a posebno velik značaj u svijetu gastronomije daje mu činjenica da pobjednike biraju profesionalci. Chefom godine proglašen je Dabiz Muñoz, drugo mjesto zauzeo je Björn Frantzen, a treće Andoni Luis Aduriz. Na četvrtom mjestu našao se chef Joan Roca, a na petom Rene Redzepi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:54