VELIKI USPJEH

Maslinova ulja čak četiri hrvatska proizvođača našla se među 100 najboljih na svijetu

 Ustupljena fotografija
Objavljeno je ovogodišnje izdanje EVOOLEUM vodiča, rezultati su iznenadili, a na listi se našla i četiri naša proizvođača

Ovih su dana stigli rezultati natjecanja EVOOLEUM publikacije pa je tako objavljen i njihov ovogodišnji vodič sa 100 najboljih ekstra djevičanskih maslinovih ulja iz cijelog svijeta. Riječ je o vodiču koji postoji već više od 28 godina i kojem je cilj odati priznanje proizvođačima kvalitetnih ulja bez ozbira na zemlju iz koje dolaze. Vodič izlazi u organizaciji Mercacei i Spanish Association of Olive Producing Municipalities, a ove je godine među 100 najboljih uvršteno i nekoliko hrvatskih proizvođača.

Najviše bodova na listi među hrvatskim proizvođačima maslinova ulja, čak 94, pripalo je proizvođaču Mate Bianca Belleza, koji je proglašen i najboljim iz Hrvatske, 89 bodova dobio je San Antonio za svoj mix, a 87 bodova pripalo je Oio Vivu za maslinovo ulje od vodnjanske buže.

image
Darko Tomas/Cropix/

Osim toga, na listi top 10 ekstra djevičanskih maslinovih ulja iz cijelog svijeta koja se proizvode u limitiranom izdanju, s 93 boda na listi se našlo i Exclusive Selection maslinovo ulje vodnjanskog proizvođača Brist.

"EVOOLEUM je jedan od najrespektabilnijih i najtransparentnijih vodiča na svijetu i ponosni smo biti dio toga, predstavljati našu zemlju i regiju među velikim igračima iz Italije, Španjolske i Grčke", napisali su iz Brista na svom Instagram profilu i dodali kako su iznimno ponosni na svoju malu, vrijednu obitelj, a posebno na oca Silvana čija su briga, znanje i strast za maslinama zbilja zaslužili ovako veliku nagradu.

image
Ustupljena fotografija

EVOOLEUM top 100 maslinovih ulja inače bira grupa stručnjaka, vodič izlazi jednom godišnje u 10 tisuća primjeraka, a sadrži i dodatne informacije o svakom ulju s popisa. Osim vodiča, dostupna je i EVOOLEUM aplikacija. Listu top 100 možete potražiti na službenoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 19:42